RAISIO. Raision ensi vuoden budjettia luodaan kuntoon parhaillaan. Hallitus käsitteli kehystä ensi kerran jo kesäkuussa ja toinen kehyskäsittely maanantaina 10. syyskuuta. Kun hallitus on päättänyt kehyksestä, on lautakuntien aika laatia omat talousarvionsa. Niiden perusteella kaupunginjohtaja antaa oman ehdotuksensa talousarviosta 25. lokakuuta hallitukselle, joka taas kokoontuu päättämään asiasta 29. lokakuuta. Valtuuston päätettäväksi budjetti on tulossa 12. marraskuuta.

Raision Vasemmistoliiton kunnallistoimikunta järjestää torstaina 20. syyskuuta Raision kaupungintalolla kaikille avoimen keskustelutilaisuuden, jonka teema on palvelujen turvaaminen Raisiossa.

Vasemmistolla itsellään on tuleviin budjettikeskusteluihin selkeä linja.

– Palveluista ei voida säästää, ellemme tahdo asettaa tulevia sukupolvia päätöstemme maksumiehiksi, yhdistys toteaa.

Raision Vasemmisto on huolissaan raisiolaisten palvelujen tulevaisuudesta ja Raision maineesta erityisesti lapsiperheiden laadukkaiden palvelujen tuottajana.

– Jokainen euro, jonka leikkaamme nyt peruspalveluista ja ennaltaehkäisevistä toimista, tulee maksettavaksemme moninkertaisena vuosien kuluttua. Kuntaan kaivataan uusia asukkaita, eikä palvelujen heikentäminen edesauta asiaa tai tee Raisiosta houkuttelevaa asuinkuntaa, Raision Vasemmiston kaupunginvaltuutettu Emma Lindqvist toteaa.