Puolustusvoimat harjoittelee Turussa, Raisiossa, Naantalissa ja Kaarinassa ensi viikolla

Puolustusvoimat järjestää paikallispuolustusharjoituksen Turussa ja ympäristökunnissa 10.–14. syyskuuta. Harjoituksen aikana ulkopuolisille aiheutuvat häiriöt ja haitat pyritään minimoimaan. Esimerkiksi ajoneuvoliikenteeseen ei ole luvassa rajoituksia eikä ampumatarvikkeita käytetä asutuksen läheisyydessä.

Syystammi18 -niminen harjoitus tuo joukkoja Turussa keskustan alueelle. Ensi viikon aikana harjoitellaan muun muassa valtion virastotalon ympäristössä, Turun lentokentällä, ylioppilaskylässä ja yliopiston kampusalueella sekä Skanssissa. Harjoitus ulottuu lisäksi Kuusistoon, Naantalin satamaan, Raisioon sekä Merimaskun ja Rymättylään alueille. Harjoitusalueilla tulee näkymään tuolloin normaalia enemmän puolustusvoimien ja muiden viranomaisten kalustoa ja henkilöstöä.

Harjoitukseen osallistuu noin 600 varusmiestä, reserviläistä ja Puolustusvoimien palkattua henkilökuntaa sekä runsaasti eri viranomaisten ja yhteistyökumppanien henkilöstöä.

Harjoituksen tavoitteena on kehittää paikallisjoukkojen valmiutta ja johtamiskykyä sekä parantaa varusmiesten, reserviläisten sekä henkilökunnan osaamista paikallisjoukkojen tehtävissä. Sotilaallisten tavoitteiden lisäksi harjoitellaan yhteistoiminnan kehittämistä eri viranomaisten ja yhteistyökumppanien välillä.

Harjoitukseen osallistuu Puolustusvoimien lisäksi Länsi-Suomen merivartiosto, Turun tulli, Lounais-Suomen poliisilaitos, Varsinais-Suomen Sairaanhoitopiiri ja Varsinais-Suomen pelastuslaitos sekä Turun kaupunki ja sen omistamia liikelaitoksia.

Syystammi18 -harjoitus on osa maavoimien kuudesta samanaikaisesti eri puolella Suomea järjestettävistä paikallispuolustuksen harjoituksista.