Paimion Hakan edustusjoukkue pääsee aloittamaan kauden uusitussa kaukalossa

Paimion Hakan jääkiekkoedustuksen päävalmentaja Jari Saaristo on tyytyväinen OP-Areenan remonttiin. Edustuksen kausi alkaa uusitussa hallissa 22.9.

PaiHan jääkiekkoedustuksen joukkue alkaa olla kasassa. Kesä on treenattu evakossa, mutta viimeinen harjoituspeli päästään pelaamaan uusitulla OP-Areenalla 15. syyskuuta. Sen jälkeen kaiken pitäisi olla valmiina 22. syyskuuta alkavaan kaudenavaukseen.

PAIMIO. Paimion Hakan edustusjääkiekon kausi II-divisioonassa alkaa lauantaina 22. syyskuuta kotihallissa OP-Areenalla, kun vastaan asettuu viime kauden sarjavoittaja Lauttakylän Luja.

PaiHa lähtee alkavaan kauteen uuden päävalmentajan Jari Saariston luotsaamana ja suurelta osin vaihtuneella pelaaja-aineksella.

Tällä hetkellä meillä on 22 pelaaja. Verkot on vesillä edelleen ja vahvistuksia kaivataan vielä ennen kauden alkua. Joukkue tulee varmaan elämään joulukuuhun asti. Varsinkin nuoret pelaajat ovat tervetulleita, Saaristo toteaa.

Muutama pelaaja tarttui haaviin elokuussa järjestetyistä try outeista. Lisäksi edustukseen ollaan saatu paluumuuttajia, esimerkiksi Atte Virtaniemi ja Lasse Lintula. Maalissa jatkaa viime kaudella vakuuttanut Juho Santanen. Muita vahvistuneita pelaajia ovat muun muassa hyökkääjä Aleksi Sillanpää sekä puolustajat Benjamin Kaikkonen ja Jaakko Patrikainen.

Kaikkonen, Virtaniemi ja Lintula ovat sellaisia, joilla on paljon kokemusta Suomi-sarjasta ja A-junnujen SM-liigasta. Lintula on pelannut mestistä ja ollut siellä yksi parhaista senttereistä, Saaristo kehuu.

Valmentajalla riittää uskoa alkavaan kauteen.

Viime kausi PaiHassa meni kapealla materiaalilla ja silti joukkue ylsi play offeihin. Tänä vuonna on tavoite pistää paremmaksi, Saaristo kommentoi.

Yelsiöä varten PaiHassa on käynnistetty kausikorttikampanja ja Saaristokin toivoo, että katsomo täyttyisi.

Nyt on niitä paikallisia pelaajia, joita ihmiset haluavat tulla katsomaan. Joukkueessa pitää olla aina tietynlaisia väriläiskiä, jotta kiinnostus pysyy yllä. Kotipeleissä tullaan pelaamaan todella aggressiivisesti pientä kaukaloa hyödyntäen. Vieraissa pelikirja sitten vaihtelee kaukalon ja vastustajan mukaan, Saaristo valottaa tulevaa.

Kokenut valmentaja

Jari Saaristo (s.1971) on kokenut ja koulutettu jääkiekkovalmentaja, joka on suorittanut jääkiekkoliiton valmentajatutkinnot lähes ammattivalmentajaksi asti. Pelikirjasta löytyy siten varmuudella runsaasti ammennettavaa. Kaksi edellistä kautta Saaristo on toiminut valmentajana HC Indians Kaarinan Suomi-sarjajoukkueessa, joten kokemusta löytyy myös korkeammalta sarjatasolta.

Olen valmentanut jääkiekkoa nyt 15 vuotta, Kaarinan lisäksi Tarvasjoella ja TuTossa. Pelannut olen Taru Hockeyssa, Kiekko67:ssa ja SalPassa, hän kertoo taustastaan.

Saaristo on PaiHassa tuttu nimi myös jalkapallon puolelta sekä pelaajana että valmentajana. Parhaimmillaan hän valmensi PaiHan edustusta.

Enää ei aika riitä jalkapalloon, paitsi edustusjoukkuetta seuraan, kun siellä pelaa oma poikani Valtteri Saaristo, hän kertoo.

Vahvat siteet PaiHaan olikin syy tarttua tarjottuun valmennuspestiin.

Pari vuotta mua on jo pommitettu ja nyt lupauduin mukaan. Lähtökohdat ei olleet mitkään parhaat mahdolliset, mutta mulle oli tosi tärkeää, että oman kotikylän edustusjoukkueen toiminta jatkuu, Saaristo kommentoi.

Valmennusideologia on selkeä:

Harjoitellaan tosissaan, mutta pilke silmäkulmassa. Tappion pitää harmittaa, mutta ei siihen koko maailma saa kaatua. Perusta on se, että hauskaa pidetään. Työ- ja perhejutut menee kuitenkin edelle, kun pelataan kakkosta, hän sanoo.

50 vuoden perinne jatkuu

PaiHassa on pelattu jääkiekkoa jo 50 vuotta. Aluksi ulkojäillä ja sittemmin Paimion jäähallissa.

80-luvun alussa oli pieni tauko, mutta sitten toiminta taas jatkui, kertoo PaiHan toiminnanjohtaja Kalle Partanen.

Nyt Paimioon on tullut myös kilpaileva seura: PKS – Paimion Kiekkoseura, johon osa PaiHan A- ja B-junnuista siirtyi. PKS:n edustus aloittaa syyskuussa IV-divisioonassa.

Yritetään saada omista kasvateista sitten ensi kaudeksi lisää väkeä edustukseen, Saaristo toteaa.

Osittainen turvakaukalo tulossa

PaiHa on treenannut kauden alkua varten evakossa.

Nyt on vielä haasteellista, kun ei ole omaa jäätä. Ollaan jouduttu reissaamaan ympäri pitäjää. Hallin remontti valmistuu 14. syyskuuta ja 15. syyskuuta on meidän viimeinen harjoitusottelu Salon kiekkohaita vastaan. Sitä voi tulla katsomaan uusittuun halliin ilmaiseksi. Siellä on tehty todella mittava remontti, Saaristo mainostaa.

OP-Areenan toimitusjohtaja Jouni Hörkön mukaan remontti alkoi huhtikuun viimeisenä päivänä.

Aluksi sulatettiin jää ja sitten alkoi mittavat purkutyöt. Koko kaukalo purettiin ja sitten piikattiin jäähallin vanha pohja pois. Sen jälkeen lisättiin uutta maa-ainesta ja 8 km routasuojaputkistoa. Seuraavaksi tuli styroksit ja 16 km jäädytysputkistoa. Sen jälkeen pintaan tuli uudet betonit ja se näkyvin osa, eli uusi hieno kaukalo, joka täyttää tämän päivän standardit, Hörkkö kertoo.

Vanhat jykevät päätylasit ovat nyt historiaa ja tilalle on tullut korkemmat ja joustavavammat pleksit. Yksi toivottu muutos on toimitsija- ja jäähyaitioiden siirtäminen katsomon puolelle.

Led-valaistus laitettiin jo aiemmin. Lisäksi pukukopit on fiksattu ja käytävillä on uutta kumimattoa. Ilme on kaikin puolin raikkaampi ja uskon, että nyt halli täyttää vaativampienkin asiakkaiden toiveet, Hörkkö jatkaa.

Halli on rakennettu alunperin vuonna 2001. Suurimpia käyttäjiä ovat Hakan lisäksi uusi kiekkoseura PKS, Wild Hippos, Paimion kaupunki ja naapurikuntien seurat, kuten Kaarinan taitoluistelijat.

Lisäksi meillä on halliyhtiön pyörittämä Paimion liiga, eli harrastejääkiekkoa pelataan lauantaisin. Joukkueita on Paimion lisäksi muun muassa Turusta, Salosta, Tarvasjoelta. Se liikuttaa paljon ikämieskiekkoilijoita ja muita, jotka haluavat pelata harrastuksena ilman sen suurempia paineita, Hörkkö kertoo.

Janica Vilen