Naantalin valtuusto hyväksyi eilen perusopetuksen ja varhaiskasvatuksen palveluverkkosuunnitelman – SDP jätti eriävän mielipiteen

MIELIPIDE. Naantalin kaupunginvaltuusto päätti 10.9. hyväksyä äänestyksen jälkeen uuden perusopetuksen ja varhaiskasvatuksen palveluverkkosuunnitelman. Nyt valtuusto hyväksyttyään uuden palveluverkon sitoutuu siihen muuttuvassa maailmassa investointeineen vuoteen 2030 asti. Ryhmämme olisi halunnut merkitä palveluverkkosuunnitelman tiedoksi.

Haluamme korostaa, että emme vastusta ajanmukaisia, terveellisiä oppimisympäristöjä ja asioiden uudelleen ajattelua. Palveluverkkosuunnitelma olisi ollut oiva työväline koulutuslautakunnalle ilman valtuuston hyväksymistäkin.

Jätimme ryhmänä valtuuston päätökseen eriävän mielipiteen, oheisesta ryhmäpuheenvuorosta käy ilmi perustelumme.

Edellytämme jatkossa päätösehdotuksen mukaisesti, että jokainen investointi, koulun lakkauttaminen ja päiväkodin sulkeminen harkitaan tarkkaan. Todella toivomme, että tästä tämän valtuustokauden ehkä merkittävimmästä päätöksestä saadaan toivottu vetovoimatekijä Naantaliin muuttoa suunnitteleville lapsiperheille.

Sirpa Hagsberg, Sdp:n valtuustoryhmän puheenjohtaja

Hannu Aalto, Kimmo Aho, Jarmo Hyvönen, Lauri Laine, Pirjo Maja, Mikko Rönnholm, Kaisa Sipponen, Juha Takanen ja Hannele Vienonen