Lemuun rakennetaan parhaillaan hyvinvointipuistoa

MASKU. Maskun Lemuun rakentuu vuoden loppuun mennessä hyvinvointipuisto. Puisto sijoittuu Askaistentien ja Vesilaitoksentien kulmaan Lemun keskustan tuntumaan.

– Tuolla paikalla on sijainnut ennen kasvihuoneita. Nykyisin tontilla on kierrätyspisteitä, nuorisotyön koordinaattori Jatta Ihaksi sanoo.

Tekninen lautakunta hyväksyi hyvinvointipuiston hankesuunnitelman ja valitsi välinetoimittajiksi Lappset Group Oy:n ja Teqball Finland Oy:n 11. syyskuuta.

– Tontilla on aloitettu pohjatyöt samantien. Laitteilla on muutaman kuukauden toimitusaikataulu eli perillä niiden pitäisi olla marraskuun alkupuolella. Valaistus- sekä muita ympäristön parannustöitä tehdään myöhemmin, työpäällikkö Kimmo Thessler kertoo.

Hyvinvointipuistoon tulee muun muassa teqball-pöytä, pumptrack-rata, street workout -alue ja monihaarainen koripalloteline. Lisäksi puistossa on varattu tila skeittialueelle.

– Puisto on nuorille suunnattu mutta kaikille avoin! innostaa Jatta Ihaksi hyvinvointipalveluista.

Avajaisaikataulua kunnassa ei ole vielä lyöty lukkoon.

– Kyllä avajaiset varmasti pidetään, mutta niiden ajankohdasta ei ole vielä päätetty, Ihaksi lisää.

Hyvinvointipuistoon sijoitetaan Maskun kunnalle vuonna 2016 luovutettuja perintörahoja. Kuolinpesän mukaan omaisuus oli esitetty käytettäväksi kunnan lasten ja nuorten hyvinvointipalvelujen kehittämiseen. Lisäksi Lounais-Suomen aluehallintovirasto on myöntänyt 25 000 euron suuruisen tuen hyvinvointipuiston rakentamiseen.

Katariina Mäkinen-Önsoy