Koko perheen kalastus- ja luontopäivä Littoistenjärvellä lauantaina

Kausela–Kultanummi–Kalttassuo omakotiyhdistyksen puheenjohtaja Kauko Pihlava kannustaa kaikkia saapumaan Littoistenjärvelle lauantaina. Omakotiyhdistys on paikalla paistamassa makkaraa ja muurikkalettuja.

KAARINA. Littoistenjärveen pääsee tänä syksynä tutustumaan asiantuntijoiden johdolla, kun paikalliset yhdistykset ja Littoistenjärven osakaskunnat järjestävät yhteisvoimin koko perheen ulkoilutapahtuman Littoistenjärvellä lauantaina 22. syyskuuta kello 9–12. Tapahtuma-alueena toimii pääosin Littoisten uimarannan kioskin puoli.

Ohjelmassa on päivän aikana erilaisia aktiviteetteja niin perheen pienimmille, kuin jo varttuneemmillekin ulkoilijoille. L-S Kalatalouskeskuksen pisteellä pääsee tutustumaan kalojen biologiaan. Syksyn lintuja pääsee näkemään Järvelän kosteikon lintutornilta, jossa linnuista on kertomassa Suomen luonnonsuojeluliiton Varsinais-Suomen piirin lintuopas. Omat kiikarit kannattaa ottaa mukaan! Valonian pitämässä luontokoulussa tulee tutuksi pienimmätkin järven ja rannan asukeista, joita ei ehkä muuten tulisi huomanneeksikaan. Saaristomeren sukeltajat kertovat sukelluksesta ja harppuunakalastuksesta. Rastikierroksen kruunaavat Kolmen K: Omakotiyhdistyksen ja Kyläyhdistys Emma & Anselmin myymät makkarat ja muurikkaletut. Mukana myös erilaisia pihapelejä.

Tapahtuman luotsaa L-S kalatalouskeskus yhteistyössä Littoistenjärven osakaskuntien, Valonian, Suomen luonnonsuojeluliiton Varsinais-Suomen piirin, Saaristomeren sukeltajien, Kolmen K:n omakotiyhdistyksen, Kaarinan kaupungin ja Liedon kunnan kanssa. Tapahtuman tavoitteena on saada paikalliset asukkaat Littoistenjärven monien ulkoilumahdollisuuksien ja harrastusten pariin.

Tapahtuma on osa L-S kalatalouskeskuksen hanketta, jonka tavoitteena on lisätä lähivesien käyttöastetta ja edistää kalastusharrastusta ja luonnossa liikkumista yhteistyössä paikallisten yhdistysten kanssa. Hanke saa osarahoitusta Varsin Hyvä ry:ltä.