Varissuon liikekeskuksen ostanut Trevian jatkaa laajentumistaan Turun talousalueella

Kiinteistö Oy Varissuon Liikekeskuksen omistaa Trevian Suomi Kiinteistöt I -rahasto. Seutusanomien kuva-arkisto.

YRITYSUUTISET. Trevian Suomi Kiinteistöt I -rahasto osti toukokuussa Aberdeen Asset Management Oy:ltä Kiinteistö Oy Varissuon Liikekeskuksen. Rahastoa hallinnoi Trevian Rahastot AIFM Oy, joka on osa kotimaisia kiinteistösijoitus- ja kiinteistövarainhoitopalveluja tuottavia Trevian-yhtiöitä.

– Kiinteistökaupat toimivat avauksena laajentaa toimintaamme Turun talousalueelle. Olemme parhaillaan perustamassa rahastolle Turkuun omaa Varsinais-Suomen organisaatiota, Trevian Rahastot AIFM Oy:n hallintojohtaja Amos Janhunen kertoo.

– Tavoitteenamme on tulevaisuudessa hankkia useampia kohteita Turusta, koska se on eräs maamme tärkeimpiä kasvukeskuksia. Tällä hetkellä omistuksessamme on Varissuon liikekeskuksen lisäksi toimistotilat Rauhankatu 11 -osoitteessa, lisää Janhunen.

Syyskuussa 2017 toimintansa käynnistänyt erikoissijoitusrahasto Trevian Suomi Kiinteistöt I sijoittaa vahvan kassavirran ja kehityspotentiaalin tarjoaviin kohteisiin. Rahaston sijoitukset kohdistuvat Suomessa sijaitsevia kiinteistöjä koskeviin kiinteistöarvopapereihin ja suoriin kiinteistöomistuksiin sekä suomalaisten yhteistä sijoitustoimintaa harjoittavien yhtiöiden osuuksiin tai osakkeisiin.

Janhusen mukaan Trevian näkee Varissuon potentiaalisena kehityskohteena.

– Tarkoituksenamme on omalta osaltamme elävöittää aluetta leventämällä liikekeskuksen tarjoamaa palvelutarjontaa. Liikenteelliseen tavoitettavuuteen on myös tulossa parannusta, Janhunen toteaa.

– Liikekeskus tarvitsee uutta modernimpaa tyyliä, jotta siitä kuoriutuisi alueellinen kohtaamispaikka keskellä elävää kasvukeskusta, jatkaa Janhunen.

1980-luvulla valmistuneen Varissuon liikekeskuksen vuokrattava pinta-ala on noin 9 100 m2.

– Osaan tyhjillään olleista tiloista on jo saatu uusia vuokralaisia ja muiden tilojen osalta on käyty neuvotteluja, Janhunen sanoo.

Kehitysideoita tullaan keräämään alueen asukkailta ja muilta liikekeskuksen asiakkailta. Mukavaa jatkoa yhteistoiminnalle Trevian toivoo vuokralaisilta sekä muilta toimijoilta.

– Kunhan saamme Turkuun oman organisaation pystyyn, henkilöstömme alkaa kartoittaa asukkaiden mielipiteitä liikekeskuksen kehittämiseksi. Meistä on tärkeää olla läsnä ja jatkaa edellisinä vuosina hyväksi todettujen tapahtumien järjestämistä liikekeskuksessa, lisää Janhunen.

Uuteen alueeseen tutustuakseen Trevian Rahastot AIFM järjestää henkilöstölleen teatteri-illan Turussa.

– Mielenkiinnolla käymme katsomassa syyskuussa Turun Kaupunginteatterissa ensi-iltansa saavan Varissuo-musikaalin, toteaa Janhunen hymyillen.

Katariina Mäkinen-Önsoy