Keltaisilla paaleilla kerätään varoja syöpiin sairastuneiden lasten ja nuorten tueksi

Paras hyvispaali valitaan tänään klo 12!

Keltaisten paalien kanssa kuvassa Sisu Silvennoinen ja Rasmus Rauhala.

Muistatko edellisten vuosien pinkit ja siniset paalit? Oletko jo bongannut keltaisia? Niiden avulla kerätään varoja Sylva ry:lle, syöpiin sairastuneiden lasten ja nuorten tueksi. Kolmen vuoden aikana paalien avulla on kerätty yli 50 000 euroa.

RAISIO. Raisioagro jatkoi tänäkin kesänä värikkäiden käärintäkalvojen hyväntekeväisyyssarjaa tuomalla suomalaiseen maalaismaisemaan keltaisen paalikalvon. Keltaisilla paaleilla kerätyt varat lahjoitetaan syöpään sairastuneiden lasten ja nuorten aikuisten sekä heidän läheistensä valtakunnalliselle järjestölle Sylva ry:lle.

Raisioagro, kalvot valmistava Trioplast sekä noin 700 mukana olevaa suomalaista maataloustuottajaa keräävät yhdessä jo kolmatta kesää varoja valtakunnallisten syöpäjärjestöjen toiminnan tukemiseen. Aikaisemmin pinkeillä kalvoilla on kerätty varoja rintasyövän ja sinisillä eturauhassyövän vertaistukeen.

Tämän kesän uutuutena on keltainen käärintäkalvo, mutta pinkkiä ja sinistäkin on edelleen liikkeellä.

– Jo ensimmäisen Pinkit paalit -kampanjan yhteydessä ihmiset ottivat meihin yhteyttä ja toivoivat varainkeräystä lasten syöpien huomioiseksi ja lasten syöpään sairastuneiden tukemiseksi. Keltainen ja kultainen väri ovat maailmalla tunnettuja värejä lasten ja nuorten syöpätietoisuus- ja hyväntekeväisyyskampanjoissa, siksi paalien väriksi valikoitui keltainen, taustoittaa Raisioagron tuoteryhmäpäällikkö Heidi Silvennoinen.

Kolmen vuoden aikana eri syöpäjärjestöille kerätty tukisumma ylitti jo keväällä 50 000 euroa. Raisioagro arvioi, että lahjoitusten kokonaissumma tullee nousemaan jopa 60 000 euroon, josta keltaisten paalien tuottama osuus Sylvalle on noin 10 000 euroa.

Sylva ry on Syöpäjärjestöjen jäsenyhdistys ja valtakunnallinen potilasjärjestö, joka tarjoaa vertaistukea, kuntoutusta ja tietoa syöpään sairastuneille lapsille ja nuorille sekä heidän läheisilleen.

Kun lapsi tai nuori sairastuu syöpään, vanhemmat, lähiomaiset ja ystävät tarvitsevat käytännön tietoa sairaudesta, tukimuodoista ja kuntoutuksesta. Lapsen sairastuminen vaikuttaa hyvin laajaan piiriin sairastuneen omaisia ja läheisiä, sillä usein toinen vanhemmista jää hoitojen ajaksi pois töistä. Myös koulukaverit ja ystävät tarvitsevat tukea sairastuneen lapsen lähellä.

– Sylvan palvelut syöpään sairastuneen lapsen tai nuoren perheille sisältävät muun muassa kursseja, vertaistukea, neuvontaa, taideterapiaa, tuettuja lomia ja kodinomaista asumista perheasunnoissa sairaalahoidon aikana, kertoo Anna-Leena Mitro Sylva ry:sta.

Raisioagro järjestää Hyvispaalit-kuvakilpailun sosiaalisessa mediassa. Raisioagron Facebook-sivuilla on käynnissä äänestys parhaasta hyvispaalista tänään klo 12 asti. Äänestyksessä on mukana muun muassa Minion-paaleja ja Angy birds -paaleja.