TURKU. Ruisrockin lauantaita vietettiin kuumissa tunnelmissa niin säiden kuin keikkojenkin suhteen. Alkuillan komeimmat pyrot nähtiin Haloo Helsingin keikalla Niittylavalla, jossa vieraili myös samalla lavalla hetkeä aiemmin esiintynyt JVG. Haloo Helsinki! on tällä hetkellä Suomen suurin yhtye, joka on julkaissut jo kuusi albumia ja voittanut kymmenen Emmaa. Meno oli menestyksen mukaista ja yhtyeen keulakuva Elli lopetti keikan palava soihtu kädessään.

Haloo Helsinki!

Turku Rock Academy jatkoi Minirannassa esitellen lauantaina edellisen Turku band stand -kilpailun voittajan. Uusimusta vangitsi yleisönsä tummia säveliä ja katurunoutta yhdistelevällä vaihtoehto-rapillaan. Yhtye julkaisee ensimmäisen EP:nsä syksyllä.

Uusimusta.

Samalla lavalla nähtiin muutamaa tuntia myöhemmin festareiden ensimmäinen moshpit, kun Kakka-hätä 77 villitsi perinteisellä turkulaisella punkilla.

Kakka-hätä 77.

Rantalavalla Scandinavian Music Group tarjoili yleisölleen aimoannoksen nostalgiaa. Terhi Kokkosen sanoin haudasta kaivetut klassikot olivat saaneet Ruisrockia varten hiukan uudenlaisia sovituksia ja lisäksi yleisöä hemmoteltiin parilla uudella biisillä.

SMG, Pauliina ja Terhi Kokkonen.

Sateenkaarilavalla nähtiin Litku Klemetti, joka kävi keikan jälkeen vierailemassa myös Ruisrockin uudessa Kupla-teltassa puhumassa toimittaja Laura Frimanin kanssa rohkeudesta ja lavakarismasta.

Litku Klemetti.

Sateenkaarilavan päätösesiintyjänä vakuutti Ruotsin supertähti Tove Styrke, jonka ura alkoi vuonna 2009 Ruotsin Idolsista, jossa hän sijoittui kolmanneksi. Styrke yllättyi positiivisesti yleisöstään, joka osasi laulaa biisit mukana ja antoi artistille luvan spiikata ruotsiksi.

Tove Styrke.

Loppuunmyyty Ruisrock jatkuu tänään sunnuntaina kello 13.

Vaikka niityn puolelle ei kuulu laineiden liplatus, lokeista tiesi koko päivän, että festari on meren rannalla.
Oheisohjelmassa ihastutti muun muassa yksisarvinen.