TURKU. Jo aikaisin keväällä loppuunmyyty Suomen vanhin ja suurin festivaali Ruisrock käynnistyi perjantaina 6. heinäkuuta 35 000 juhlijan voimin Ruissalossa. Vaikka säätiedotus näytti pitkin viikkoa uhkaavalta, Ruisrock vietettiin perinteen mukaan aurinkoisissa tunnelmissa. Aamun harmaus vaihtui auringonpaisteeksi samoihin aikoihin, kun portit Kansanpuistoon avattiin.
Festarin avauksesta vastasi teini-ikäisiä paikalle vetänyt artisti Vilma Alina, joka lauloi muun muassa tulavaisuuden lupauksista.
Vilma Alina.

Minirannan avasi turkulais–hankolainen bändi Sacred Dimension, joka vakuutti melodisella metalcorellaan pienen, mutta sitäkin innokkaamman yleisönsä. Yhtye oli ensimmäinen Turku Rock Academyn kolmesta bändistä. Lauantaina vuoronsa saa Uusimusta ja sunnuntaina Atomic Annie. Ruisrockin ja Turku Rock Academyn yhteistyö on jatkunut jo kuusi vuotta. Minirantaa isännöinyt Mark Bertenyi pitää yhteistyötä hedelmällisenä.

– Tämä on uusille bändeille hieno mahdollisuus, hän kommentoi.

Turusta on hänen mukaansa nousemassa tällä hetkellä paljon uusia bändejä monessa eri genressä.

Sacred Dimension.

Anna Abreu laittoi festariväen lanteet keinumaan Niityllä. Samalla lavalla paria tuntia myöhemmin esiintynyt Sanni sai yleisönsä niin fiiliksiin, että koko niitty notkui hyppivän festarikansan alla. Sannin keikalla vieraili myös Cheek.

Abreu.
Sanni.

Perjantaina uuden albuminsa julkaisseen ja Niittylavalla esiintyneen Years & Yearsin keikan aikana syttyi Ruisrockin pinkki valaistus, jota vaaleanpunainen auringonlasku tuli peesaamaan hetkeä myöhemmin.

Years & Years.

Illan hämärryttyä Ruisrock-yleisöä villitsivät muun muassa päätöskiertueellaan esiintynyt Cheek ja Niittylavan viimeinen artisti The Chainsmokers.

Cheekin päätöskiertueella yleisön taskulamput olivat kovassa käytössä.

Alueen kuvatuimmaksi kohteeksi nousi Halmesmaa x 3 -kollektiivin toteuttamat kookkaat veistokset, jotka ottivat festivaaliyleisön vastaan Niityllä. Myös kuvataiteilija Johanna Sinkkosen jättimäinen, pinkki flamingopatsas herätti ihastusta somekansassa.

Flamingopatsas.

Ruskeat Tytöt valloitti uuden Kupla-nimisen teltan, jossa muun muassa Maryan Abdulkarimin haastattelema Silvana Imam otti kantaa tasa-arvon puolesta. Illan sympaattisimmat ja pisimmät bileet järjesti puolestaan Menkkaklubi DJ’s, joka tanssitti yleisöä neljän tunnin setillään myöhään yöhön.

Menkkaklubi DJ’s.

Festivaali jatkuu tänään kello 13.