Viihdekeskus laajeni entisestään lounaskahvilan myötä

SunTown Naantalin yrittäjillä riittää ideoita

Lohikeitto maistui Cafe SunTownin avajaispäivänä 11. kesäkuuta. Kahvilan ensimmäiseksi asiakkaaksi ehti mäntsäläläinen Jaana Nykänen, joka vietti antoisaa lomaa perheensä kanssa Naantalissa. Vieressä asiakkaita tervehtimässä yrittäjä Sami Rantanen. Kuvat: Ragip Önsoy.

SunTown Naantali on kolmikerroksinen monitoimitila kaupungin keskustassa, jossa tilaisuudet pyörivät vuorokauden ympäri.

NAANTALI. Cafe SunTown avasi ovensa maanantaina 11. kesäkuuta Naantalin keskustassa. Lounaskahvila sijoittuu samoihin tiloihin samannimisen tanssiravintola–yökerhon kanssa.

– Suunnitelmat kahvilan perustamisesta itivät jo SunTownin alkumetreiltä alkaen, mutta tarve oikeastaan konkretisoitui linja-autoaseman lounaspaikan lopetettua toimintansa toukokuun viimeisenä päivänä, kertoo SunTown Naantalin yrittäjä Sami Rantanen.

Bunkkerin purkupäätöksestä aiheutunutta tyhjiötä Rantanen koittaa paikata keittolounailla, jotka eivät ole hinnalla pilattuja.

– Laadusta tietysti tinkimättä pyrimme pitämään hintatason kohtuullisena, jotta bussiaseman eli bunkkerin lounailla käyneet voisivat siirtyä tänne. Toki tänne saa tulla ihan vain kahvillekin sekä nauttimaan makeista ja suolaisista herkuista. Lisäksi listalla on takeaway-salaatteja, jotka valmistetaan täällä kuten päivittäin vaihtuvat keitotkin, Rantanen lisää.

Tilat hyötykäyttöön

Naantalilaisyrittäjien Sami Rantasen ja Tommi Laihon viime vuoden puolella loihtima erikoinen konsepti on kantanut hedelmää.

– Kolmessa kerroksessa sijaitsevista tiloista löytyy toimintaa jokaiselle tunnille vuorokaudessa. Alun perinkin yritysideanamme oli, että tilat olisivat jatkuvasti käytössä. Perinteiset yökerhot kun ovat auki muutamia tunteja ainoastaan viikonloppuisin, selittää Rantanen.

– Tyhjäkäyttö ei ole yrittäjän eikä kiinteistön kannalta kannattavaa. SunTownin päivä alkaa jokaisena arkipäivänä kahvilalla, joka päättyy keskiviikkoiltoina karaokelaulun pariin. Viikonloppuisin sitten biletetään yökerhossa. Yksityistilaisuuksia voi varata mille tahansa päivälle, lisää Rantanen.

Kahvilasiipi saatiin Rantasen mukaan kokonaan valmiiksi juuri avajaisiksi. Lisäksi lupa kadulle levittyvälle anniskelualueelle saatiin sopivasti samaksi päiväksi.

Cafe SunTown Naantali.

Yhteinen olohuone

Rantanen toivoo paikan jalostuvan yhteiseksi olohuoneeksi, jossa voisivat sosiaalisoitua kaikenikäiset nuorisosta ikäihmisiin.

– Lounaskahvila täydentää entisestään palveluvalikoimaamme, johon kuuluvat muun muassa juhlien ja kokousten järjestäminen. Alakerrasta löytyvät sauna- ja saniteettitilat ja yläkerrasta vip-tilat keittiöineen. Paikka sopii monenlaiseen tarkoitukseen, vaikka häihinkin, joita emme ole vielä edes markkinoineet, reilun puolen vuoden ajan Laihon kanssa SunTownia luotsannut Rantanen toteaa.

Miten sitten terveysalalla ja rakennusalalla aiemmin työskennelleet yrittäjät päätyivät pyörittämään viihdekeskusta?

– Lähdimme viime vuonna rakentamaan SunTownia entiseen pankkikiinteistöön, koska Naantalista on jo useamman vuoden ajan puuttunut rento iltaravintola Naantalin Hovin palamisen jälkeen. Meidät on otettu lämmöllä vastaan, kiittelee Rantanen.

Katariina Mäkinen-Önsoy