Presidenttipari saapui Naantaliin

Lietsalan koulun oppilas Emmiina Koivisto ja viimeisiä velvollisuuksiaan valtuuston puheenjohtajana hoitanut Mikko Rönnholm ottivat presidenttiparin vastaan vanhankaupungin satamassa.

Presidentti Sauli Niinistö ja rouva Jenni Haukio rantautuivat Naantalin vanhaankaupunkiin kahdestaan. Aaro-poika jäi koisiman Kultarantaan.

NAANTALI. Tasavallan presidentti Sauli Niinistö ja rouva Jenni Haukio saapuivat lauantai-iltana Naantalin venesatamaan perinteiselle tervehdyskäynnille. Pariskunnan Aaro-vauva ei ollut mukana veneretkellä, vaan hän jäi Kultarantaan hoitajan hoiviin.

– Kun ei Lennultakaan nuo hoitohommat onnistu, nauratti Niinistö satoja paikalle saapuneita ihmisiä.

Rantautuminen Naantaliin tapahtui hyvin perinteisin menoin. Vastaanottamassa oli sataman täydeltä ihmisiä – joista varmasti moni oli kiinnostunut näkemään, onko pikkupoika mukana veneilemässä. Ei ollut, mutta oli rentoutuneen ja hyväntuulisen oloinen presidenttipari. Niinistön mukaan perhearki pienen vauvan kanssa on sujunut hyvin – ja kuulemma yhtä hyvin myös pyhät.

Virallisessa vastaanottokomiteassa olivat tutusti Naantalin nokkamiehet, kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Mikko Rönnholm, kaupunginjohtaja Jouni Mutanen, kaupunginhallituksen puheenjohtaja Markku Tunna sekä muun muassa perussuomalaisten Vilhelm Junnila. Tervetulokukkaset Jenni Haukiolle ojensi Lietsalan koulun oppilas Emmiina Koivisto.

Ei joulupukki, vaan Muumit

Niinistö kertoi lyhyessä puheessaan, että perhe muutti Kultarantaan perjantaina. Hän myös välitti ulkomaalaisen ystävänsä anteeksipyynnön naantalilaisille.

– Kerroin, että vietämme kesän jälleen Naantalissa. Hän totesi, että sieltähän on joulupukkikin kotoisin. Kun korjasin, että ne ovat kyllä enemmän Muumit, jotka Naantalista tulevat, hän pyysi välittämään naantalilaisille anteeksipyyntönsä.

Käynti Naantalissa aloitti presidentin kesäkauden kesäasunnolla Kultarannassa. Lauantain ohjelmaan kuului myös Ilta Wienissä -konsertti Naantalin kirkossa.

Niinistön aloittaman perinteen mukaisesti ennen juhannusta kesäasunnolla järjestetään Kultaranta-keskustelut. Tänä vuonna puhujaksi tapahtumaan saapuu muun muassa YK:n pääsihteeri Antonio Guterres.

Presidentti Sauli Niinistö aloitti vitsailunsa jo veneestä. ”Mihinkäs te olette vetenne antaneet, kun on näin matalalla?”, kyseli Niinistö valtuuston puheenjohtajalta Mikko Rönnholmilta.

Marko Vuosjoki