Länsi-Turun kaupunginosaviikko alkaa: Keskiviikkona puhutaan nuorista

Tapio Peltomaa uskoo, että Länsi1:n katon alta voisi löytyä hyvä tila myös nuorisotoiminnalle.

Länsi-Turussa pyörähtää maanantaina käyntiin kahdeksannet kaupunginosaviikot. Koko viikon ajan on luvassa tuttuun tapaan jos jonkinlaista paikallista tekemistä purokävelyistä ja Länsi-Turun ympäriajoista jalkapalloturnauksiin ja karnevaaleihin. Tämän vuoden erityisteema on nuoret.

LÄNSI-TURKU. Länsi-Turun kaupunginosaviikot järjestetään 14–20. toukokuuta, ja tänä vuonna teemana on nuoret. Keskiviikkona 16. toukokuuta kello 17.30–19.30 kaupunginosan ja koko läntisen Turun kehittämisestä, palveluista ja tulevaisuudesta keskustelevat Rieskalähteen koulun auditoriossa alueen asukkaat ja Turun päättäjät.

Länsi-Turku ry:n järjestämän kaupungiosaparlamentin pääteemana on nuoriso sekä länsiturkulaisten lasten ja nuorten vapaa-ajanviettomahdollisuudet asuinalueellaan. Teemaan liittyvät avaus- ja asiantuntijapuheenvuorot pitävät nuorisolautakunnan puheenjohtaja Janika Takatalo (kok) sekä satoja läntisen Turun lapsia ja nuoria liikuttavan salibandyseura FBC Turun toiminnanjohtaja Ville Lintunen.

Vierailija-alustusten jälkeen keskustelemassa ja vastaamassa asukkaiden kysymyksiin valtuutettuja ja lautakuntien jäseniä eri poliittisista ryhmittymistä. Parlamenttiin osallistumisensa ovat vahvistaneet muun muassa Sini Ruohonen (kok), Turun Kokoomuksen pj, kaupunginvaltuutettu ja kaupunginhallituksen jäsen; Elina Sandelin (vas), kaupunginvaltuutettu ja kaupunkiympäristölautakunnan jäsen; Mikael Miikkola (ps), kaupunginvaltuutettu ja kaupunginhallituksen jäsen; Jarmo Laivoranta (kesk), kaupunginhallituksen varajäsen ja kaupunginhallituksen konsernijaoksen jäsen; Mari Kousa-Kuusisto (vihr), kulttuurilautakunnan jäsen sekä Veijo Lehtonen (sd), liikuntalautakunnan jäsen.

Länsi-Turku ry:n aktiivin Tapio Peltomaan mukaan Länsi-Turku tarjoaa erinomaiset liikuntaharrastusmahdollisuudet, mutta nuoret tarvitsevat myös muunlaisia yhdessäolon mahdollisuuksia.

– Kun erilaisia monitoimitaloja rakennetaan muun muassa Hirvensaloon ja Maariaan sekä suunnitellaan esimerkiksi Runosmäkeen ja Skanssin yhteyteen, tulisi myös kaikkein vähimmälle nuorisotalohuomiolle ja täysin ilman kirjastopalveluja jäänyt Länsi-Turku huomioida kaupungin palvelutarjonnassa, hän linjaa.

Tänä päivänä alueen nuoret viettävät Peltomaan mukaan paljon aikaa Länsikeskuksen ja Myllyn kauppakeskuksissa.

– Eikö Länsikeskukseen sijoittuva nuorisokeskus ja alueen asukkaiden kohtaamispaikka olisi jo alueellisen oikeudenmukaisuuden pohjalta perusteltu kehittämisehdotus? hän kysyy.

Myös Seutusanomat on mukana viikon ohjelmassa, muun muassa Länsikeskus-treffeillä maanantaina. Lisäksi Seutusanomat järjestää äänestyksen Vuoden positiivisimmasta länsiturkulaisesta ja Länsi-Turun kauneimpia kulmia ja ikimuistoisimpia hetkiä kokoavan valokuvauskilpailun teemalla I love Länsi-Turku.

Janica Vilen