Kanttori Stephen Evansin lähtökonsertti kajahtaa sunnuntaina Raision kirkossa

MUSIIKKI. Kanttori Stephen Evansille järjestetään sunnuntaina 6. toukokuuta kello 18 Raision kirkossa Out with a bang -läksiäiskonsertti. Konsertissa juhlistetaan Evansin päättymässä olevaa työjaksoa Raision seurakunnassa kanttori Katarina Engströmin sijaisena. Tilaisuuden juontaa myöskin pian virkansa jättävä, syksyllä eläkkeelle siirtyvä kirkkoherra Pertti Ruotsalo.

Mukaan on kutsuttu raisiolaissyntyinen kanttori ja sopraano Marja Haikka ja hänen säestäjänsä Päivi Vartija, jotka esittävät nykymusiikkia, sekä pianisti Esa Moilanen, joka soittaa Merikantoa ja Sibeliusta. Martinus-kuoro Anne Moilasen johdolla ja Ikiduuri lauluyhtye Vesa Rankin johdolla ovat harjoittaneet kaksi brittiläis-saksalaisen Händelin laulua ja Elgarin Ave Verumin. Martinus-kuoro esittää Lisztin Ave Marian ja samoin Ikiduuri  Stainerin God so loved the world ja Kuin taivaisiin yksin. Suomalaisista säveltäjistä on muistettu Oskar Merikannon syntymän 150-vuotisjuhlaa ja Toivo Kuulan kuoleman 100-vuotisjuhlaa. Jukka Saarinen luo alkutunnelmaa uruilla ja esittää urkuimprovisaation.

Vapaapääsyisen konsertin ohjelmamaksu on viisi euroa.