Subway avaa huhtikuussa uudella brändi-ilmeellä Naantalissa

Kotipizzan ja Subwayn yhteinen food court rakentuu Ellenin viereen

Subwayn Riku Valve (vas.) ja Tero Vuorio arvioivat avauspäiväksi 25. huhtikuuta. Kotipizza samalla ruokapihalla eli food courtilla avasi jo 19. maaliskuuta, mutta varsinaisia avajaishulinoita ravintolat viettävät yhdessä. Kuva: Ragip Önsoy.

NAANTALI. Maaliskuun puolella K-supermarket Ellenin kiinteistöön avannut Kotipizza saa 25. huhtikuuta kaverikseen Subwayn. Kahden ravintolan muodostamaan ruokapihaan Naantalissa asuvat yrittäjät Tero Vuorio Subwaysta ja Marjut Tenlén Kotipizzasta päätyivät tiedustellessaan samoja tiloja – toisistaan tietämättä.

– Tänne muuttaessani ajattelin, että täytyyhän uudessa kotikaupungissani Subway olla. Lisäksi muut kymmenen Subway-ravintolaani ovat Varsinais-Suomen ulkopuolella, joten tämä tuntui hyvältä ajatukselta, Vuorio kertoo.

Tenlénin tarkoituksena oli avata Kotipizza Naantaliin uudelleen hissukseen.

– Kiinnostus kuitenkin toi ravintolan täyteen asiakkaita heti maaliskuisella avausviikolla, Tenlén kommentoi.

Viimeksi sekä Kotipizzan että Subwayn pikaruokaravintolat sijaitsivat Naantalin torin kupeessa muutamia vuosia sitten.

– Näen, että läheiset elintarvikeliikkeet sekä tilava parkkipaikka tuovat eri tavalla asiakkaita ravintoloihimme. Täällä liikkuu enemmän ihmisiä kuin torilla, Vuorio toteaa.

Subway-yrittäjänä Vuorio on toiminut ensimmäisten joukossa Suomessa.

– Tänä vuonna tulee täyteen 15 vuotta Subway-yrittäjyyttä. Merkkivuotta vietän 11. ravintolani avajaisten merkeissä, mikä sen parempaa, Vuorio hymyilee.

Naantalin Subway kuuluu Subway-ketjun uudistuneen Fresh Forward -konseptin mukaisiin ravintoloihin. Ensimmäinen uuden ilmeen ravintola avattiin Vaasassa joulukuussa 2017 ja kaksi seuraavaa Tampereella alkuvuodesta.

– Ravintoloiden visuaalinen ilme raikastuu uuden konseptin mukana. Konseptiin kuuluu muun muassa raikkaita värejä, pelkistetympiä mainoksia sekä uusi logo. Viihtyisyyttä tullaan parantamaan entisestään kesäterassin ja leikkipaikan rakentamisen myötä, Vuorio esittelee.

Ravintoloita Subway-ketjulla on 180 ja Kotipizza-ketjulla 260 ympäri Suomea. Subway-ketjussa operatiivisena johtajana toimiva Riku Valve kertoo, että tähänkin mennessä useissa kaupungeissa ne ovat sijainneet lähellä toisiaan.

– Yhä yleistyvämpi food court toimii täällä hyvin. Sen sijaan, että ravintoloilla olisi omat tilansa, hyödynnetään yhteiselolla paremmin avaruutta ja valoisuutta, joihin Subwayn uusi konseptikin perustuu. Lisäksi asiakas voi kokea samassa tilassa useita eri makuelämyksiä, Valve jatkaa.

Molemmat ravintolat aloittivat työntekijöiden rekrytoinnin hyvissä ajoin.

– Alkuun täällä työskentelee 5–8 työntekijää. Lisää väkeä tullaan työllistämään tarpeen mukaan, Tero Vuorio Subwaysta sanoo.

Katariina Mäkinen-Önsoy