Aninkainen.fi Raisio valittiin vuoden 2017 ketjutoimistoksi

Tasainen kasvusuunta asuntomarkkinoilla palkittiin

Aninkainen.fi Raision Toni Myyry ja Taina Tähtinen iloitsevat saamastaan tunnustuksesta. Kuva: Katariina Mäkinen-Önsoy.

Elämäntapa-ammatiksi lukeutuva kiinteistönvälitys on monimuotoista asiantuntijatyötä. Aninkainen.fi Raision Taina Tähtinen ja Toni Myyry kertovat, mikä aikataulullisesti asiakkaiden ehdoilla tehtävässä työssä kiehtoo.

RAISIO. Kasvusuuntainen kehitys ja yhteen pelaava tiimityö toivat Raisioon Vuoden 2017 aninkainen.fi -ketjutoimiston tittelin. Lauantaina 24. maaliskuuta vietettyjen henkilöstöpäivien päätteeksi järjestetyssä gaalassa palkittiin valtakunnallisesti myös myyntipäällikkö–kiinteistönvälittäjä Toni Myyry ja yrittäjä–kiinteistönvälittäjä Taina Tähtinen myynnin TOP 10 -johtoryhmään kuuluvina. Lisäksi Myyry sai palkinnon vuoden 2017 tekijänä. Myyntineuvottelija Henrik Haapakoskelle taas Raision toimipiste myönsi ykköstyyppinsä tittelin.

Aninkainen.fi kuuluu maan suurimpiin yksityisiin kiinteistönvälitysketjuihin. Raision toimistossa työskentelee seitsemän henkeä.

– Vahvuutenamme on liikevaihdon kasvun lisäksi työntekijöiden pysyvyys. 1. heinäkuuta tulee täyteen viisi vuotta siitä, kun aloin Aninkainen.fi Raision yrittäjäksi. Toimisto on ollut täällä siis yhtä kauan. Tiimityö on tuottanut tulosta ja kasvua näkyy myös henkilöstössä: vuoden sisään meillä on aloittanut kolme uutta työntekijää, Tähtinen kertoo.

Jatkuvaa kouluttautumista

Kilpailu alalla on kovaa ja toimijoita on paljon. Pätevyyttä pidetään yllä jatkuvalla kouluttautumisella.

– Opiskelen parhaillaan ylempää kiinteistönvälittäjän tutkintoa. Tonilla on menossa puolestaan johtamisen erikoisammattitutkinto oppisopimuskoulutuksena. Lisäksi kolme työntekijäämme käy läpi LKV-koulutusta, Tähtinen luettelee.

– Kiristyneet vaatimukset, joiden mukaan vähintään puolella välitystoimiston ammattihenkilöstöstä tulee olla LKV-pätevyys, ovat hyvä juttu. Kiinteistönvälittäjän työ on totista puurtamista, mikä vaatii ammattilaisen otteita, lisää Tähtinen.

Tähtinen ja Myyry näkevät, että ammattitaidon ylläpitäminen ja päivittäminen koulunpenkillä on tärkeää, varsinkin kun työkenttä on todella laaja.

– Kiinteistönvälittäjä on yhä enenevissä määrin moniosaaja. Ala kehittyy alati siihen suuntaan, että täytyy olla monipuolista erikoisosaamista. Tietotaitoa tulee olla muun muassa rakentamisen määräyksistä, kuntotarkastuksista sekä myynnistä ja markkinoinnista, Tähtinen toteaa.

– Lisäksi meitä sitoo selonottovelvollisuus, sillä työhömme sisältyy asiakkaan neuvontaa ja ohjausta. Markkinoinnissa tulee kiinnittää huomiota visuaalisuuteen. Kaikki tämä tapahtuu tiimityössä, esimerkiksi muutaman viime vuoden aikana on yleistynyt ammattivalokuvaajien käyttö kohdekuvauksissa, komppaa Myyry.

Elämäntapa-ammatti haastaa ja palkitsee

Mikä sitten Myyryä ja Tähtistä kiehtoo työssään?

– Kiinteistönvälittäjän työ on ennen kaikkea elämäntapa. 24/7 tehtävä työ vaatii kaikilta tekijöiltään yrittäjämäistä asennetta. Kun on ammatissa, jossa on tavallaan koko ajan tavoitettavissa, pidän tärkeänä myös selkeitä lomajaksoja. Omasta jaksamisesta huolehtiminen on avain toimivaan asiakaspalvelutyöhön, Tähtinen sanoo.

– Vaikka kiinteistönvälitys on yhä enemmän monimuotoista asiantuntijatyötä, alan toimijoilla tulee olla halu tehdä kauppaa. Työstä täytyy nauttia, muuten se ei ole mielekästä, Myyry jatkaa.

Mielekkyyttä Tähtisen mukaan työhön tuovat ihmiset, joiden parissa pääsee työskentelemään, sekä uuden oppiminen.

– Parasta on se, että yksikään päivä ei ole samanlainen kuin toinen. Kohteet vaihtuvat ja asiakkaat ja itsensä voittaminen palkitsee, Tähtinen pohtii.

Myyry kokee mielenkiintoisena kehityksen, joka vie alaa henkilöbrändäyksen suuntaan.

– Brändäys perustuu asiakaskokemuksiin ja suosituksiin, Myyry selittää.

Asuntomarkkinat noususuunnassa

Taina Tähtinen kertoo asuntokaupan noususuunnan jatkuneen Aninkainen.fi Raision toimipisteessä viimeisen kolmen vuoden ajan. Hän on huomannut, että positiivinen työllisyystilanne alueella innostaa ja luo uskoa sijoituksiin.

– Kun aloitin vuonna 2013, myynti takkusi. Hyvä, että selvisimme niistä ajoista, sillä vuodesta 2015 alkaen asuntomarkkinat ovat olleet selkeässä kasvussa. Yleisesti kasvukeskukset ja niiden alueella sijaitsevat kerrostaloasunnot kiinnostavat. Ruuhkavuosia elävät haluavat usein säästyä kuljetusrumbalta ja suuntaavat lähelle palveluja, Tähtinen toteaa.

– Tiuhaan uutisoitu hintojen kasvu ei näy kaikkialla kuten esimerkiksi haja-asutusalueilla, joita talousalueellamme on paljon. Markkinoihin vaikuttavia tekijöitä on monia, niihin lukeutuvat paitsi alueelliset myös ostokäyttäytymisen eroavaisuudet, lisää Tähtinen.

Katariina Mäkinen-Önsoy