Ruskon Mayhem lähtee tosissaan mestaruustaistoon

Amerikkalaisen jalkapallon miesten kolmosdivari käynnistyy kesäkuun alussa. Sarjassa pelaa kymmenen joukkuetta. Ensimmäistä kertaa Suomessa koko lajin historiassa tullaan näkemään derby: Turun seudun paikallisottelu Rusko Mayhem vs. Turku Trojans pelataan 30. kesäkuuta.

RUSKO. Vuonna 2014 perustettu Rusko Mayhem valmistautuu tulevaan kauteen tosissaan.

Seuran uusi päävalmentaja Antti “Petu” Palmroos esittäytyi Seutusanomille viime viikonloppuna Kirkonkylän kentän tekonurmella.

Ulkotreenikausi on saatu lopulta käyntiin. Joukkue on todella motivoitunut ja energinen. Meillä on hyvä yhdistelmä kokeneita pelaajia ja lahjakkaita nuoria. Monipuolisuus on myös yksi vahvuutemme ja rosterissa on lähemmäs 40 nimeä, joten kaikille paikoille on useampia pelaajia, Palmroos sanoo.

Palmroosilla on pitkä kokemus lajista. Ensin hän pelasi Trojansissa, jossa oli voittamassa Vaahteraliigan mestaruuden vuonna 2003. Lisäksi hänellä on pelikokemusta maajoukkueesta. Valmennustehtävissä hän on toiminut muun muassa Raisio Oakmeneissä ja viime kaudella Trojansissa.

Talven aikana sovittiin joukkueen kesken yhdessä tavoitteet, joihin sitoudutaan. Päätimme, että mestaruutta lähdetään hakemaan, sillä eihän muuten olisi järkeä tällaisella jengillä lähteä pelaamaankaan, Palmroos toteaa.

Riman korkeus nähdään heti kauden alussa

Mayhemin ensimmäinen peli on kotikentällä sunnuntaina 3. kesäkuuta. Silloin vastassa on ennakkosuosikkeihin lukeutuva Rovaniemi.

Näyttää siltä, että Sipoo Bulldogs ja Rovaniemi Nordmen ovat päävastustajamme. Turku Trojans saattaa olla sarjan musta hevonen, ja ensimmäinen paikallisottelu Ruskon ja Turun välillä on varmasti omalla tavallaan spesiaali, kun pelaajat tuntevat toisensa, Palmroos ennakoi.

Sarjan kovin taso saadaan koettua heti alussa, sillä Rovaniemen jälkeen kohtaamme Sipoon. Ne ottelut asettavat riman. Panokset ovat kovat, sillä sarja on yksinkertainen ja jokainen ottelu on siksi tärkeä, hän jatkaa.

Puitteet harjoitteluun kunnossa

Outside linebackerinä pelaava Ville Eerola toimii myös seuran puheenjohtajana ja markkinointivastaavana.

Ruskon kunta on ottanut meidät positiivisesti vastaan. Puitteet ovat loistavat ja kenttäkin saa uuden keinonurmen kesän aikana. Meillä on myös hyviä yhteistyökumppaneita. Seurana haluamme olla edullinen. Vuosikustannukset pelaajaa kohden ovat 350 euroa. Näin haluamme antaa jokaiselle mahdollisuuden harrastaa taloudellisesta tilanteesta huolimatta, Eerola kertoo.

Amerikkalainen jalkapallo on edelleen marginaalilaji, vaikka tekeekin selvää nousua ihmisten tietoisuudessa.

Jo ihan osaavien tuomareiden löytäminen on haasteellista, sillä säännöt eivät ole niin itsestään selviä kuin perinteisemmissä lajeissa. Katsojille jaamme edelleen lehtisiä, joissa säännöt kerrotaan lyhyesti. Seurana meillä on ollut onnea sikäli, että meille soitetaan ja kysytään, pääseekö pelaamaan. Lajiin ja seuraan on selvästi kiinnostusta, Eerola kertoo vielä ennen harjoitusten alkua.

Mayhemin miehet lämmittelyharjoituksissa.

Kai Saarto