PAIMIO. Paimiossa Varsinais-Suomen kansalaisopistolla järjestettiin keskiviikkona 18. huhtikuuta Naamiais-disco lievästi kehitysvammaisille. Ennen varsinaista diskoa juhlijat pääsivät kuitenkin nauttimaan elävästä musiikista, kun heille esiintyivät Fairy ja Kanootti.

Fairy ja Kanootti ovat paimiolaisten kehitysvammaisten muodostamia bändejä, jotka treenaavat pari kertaa viikossa ja kartuttavat myös esiintymiskokemusta.

– Viime vuonna me soitettiin Neliapilassa ja Iskun talolla. Ollaan me jo aika paljon esiinnytty, mutta ei me vielä mitään megastaroja olla, kertoo 26-vuotias Pia Korhonen, joka esiintyi diskossa Kannootti-bändin kanssa taiteilijanimellä Miss Blackrose.

Korhosen tavoitteena on oppia laulamaan myös englanninkielistä musiikkia, mutta tällä hetkellä ohjelmistoon kuuluu vain suomalaisia kappaleita.

Kersantti Karoliina on mun suosikki, mutta meillä oli aikaa treenata vain kaksi biisiä, joten se jäi nyt pois, hän sanoo. Sen sijaan hän lauloi esimerkiksi Antti Ketosen Olisitpa sylissäni -kappaleen, joka sai yleisön herkkiin tunnelmiin.

Ystävykset Heidi Nylund (vas.) ja Pia Korhonen soittavat molemmat koskettimia ja laulavat, mutta eri bändeissä.

35-vuotias Heidi Nylund taas esiintyi Fairy-bändin toisena solistina.

– Jännitti tosi paljon laulaa se Hilma ja Onni, kun täällä oli niin paljon ihmisiä. Mutta esiintyminen on silti tosi kivaa, hän kommentoi keikan jälkeen.

Kumpikin laulaa ja soittaa koskettimia. Musiikin lisäksi Heidi harrastaa ratsastusta.

– Ja sitten me käydään töissä vanhassa kirjastossa. Me tehdään esimerkiksi puutarhakoukkuja ja lehtihommia, Pia Korhonen kertoo.

Anu ja Mikko Kaskinen ovat soittaneet pikkulapsista asti. Naamiaspukukilpailuun Anu oli pukeutunut paihalaiseksi. Jalkapalloakin hän on ehtinyt harrastaa.
Fairy-bändissä soittavat sisarukset Anu ja Mikko Kaskinen ovat molemmat harrastaneet musiikkia pienestä asti. Anu on soittanut rumpuja 4-vuotiaasta ja Mikko kitaraa 3-vuotiaasta asti.

– Olen soittanut esimerkiksi laivoilla. Mutta nyt en saanut kahtena edellisenä yönä ollenkaan unta, kun jännitti niin paljon, hän kertoo.

Molemmat pelaavat myös jääkiekkoa Kärpissä ja he olivatkin discon jälkeen lähdössä Ouluun pelireissulle Tapparaa vastaan.

Enkelin, sammakon ja Lordin asuissa juhliin tulleet Sanna (vas.), Topi ja Anne olivat naamiaispukukilpailun onnelliset voittajat.

Discossa järjestettiin myös naamiaispukukilpailu, jonka voittivat Anne, Sanna ja Topi. Maskeerauksessa auttoivat kansalaisopiston kansainväliset opiskelijat. Tapahtuman järjestivät Paimion kaupungin vapaa-aikapalvelut ja Varsinais-Suomen kansanopisto.

Janica Vilen