Katariinan pappilassa keskustellaan torstaina 5.4. sisällissodan ajasta Turun Nummenmäellä

ITÄ-TURKU. Kansalaissodan aika Nummenmäellä – Sovinto 100 on aiheena Katariinan pappilassa, Pyhän Katariinan kirkkoaukiolla, pidettävässä tilaisuudessa torstaina 5. huhtikuuta kello 18.

Tilaisuudessa selviää, millainen Nummenpakka oli sisällissodan aikana ja mikä oli seurakuntien ja kirkon rooli, kun sisällissodan melskeet kuohuivat Turussa. Asiantuntijoina mielenkiintoisessa keskusteluillassa ovat aikakautta tutkineet ja siitä kirjoittaneet henkilöt.

Alustuksen aiheeseen pitää Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymän entinen kasvatustoimen johtaja Lasse Urho. Kommenttipuheenvuorot kuullaan entiseltä Katariinanseurakunnan kirkkoherralta Heikki Suomiselta, kirjailija Harri Raittiilta, nykyiseltäkin nummenpakalaiselta, ministeri Pertti Paasiolta sekä arkeologian emeritusprofessori Unto Salolta. Musiikista vastaavat Rafaelin enkelit ja keskustelua johdattelee kirkkoherra Leena Kairavuo.

Tilaisuus on osa Katariinanseurakunnan Valoa yössä kristillis-yhteiskunnallista keskustelusarjaa. Valoa yössä -illoissa kuullaan alustuksia ajankohtaisista aiheista, nautitaan musiikista ja keskustellaan.

Kahvitarjoilu alkaa kello 17.30 ja tilaisuuteen on vapaa pääsy.