FBC Loiston tytöille tuplasti SM-kultaa

Molemmissa FBC Turun/Loiston kultajoukkueissa uurastaneet Iida Mettälä (vas.), Nea Keihäs ja Maija Väätäjä hyväntuulisina. Kuvat: Ragip Önsoy.

Läntisessä Turussa vaikuttavaan FBC Turkuun vuonna 2014 yhdistyneen naissalibandyseura FBC Loiston A- ja B-tytöt ovat Suomen mestareita. Seutusanomien haastattelussa molemmissa kultajoukkueissa pelanneet Maija Väätäjä Kaarinasta, Nea Keihäs Raisiosta ja Iida Mettälä Turusta.

SALIBANDY. FBC Turun Sport Gardenilla koettiin kaksi jännitysnäytelmää, joista sunnuntaina 15. huhtikuuta pelattu FBC Loiston A-tyttöjen kultaottelu Lahden Pelicansia vastaan ratkesi turkulaisten hyväksi numeroin 7–6. Loiston B-tytöt taas uusivat Suomen mestaruutensa maalein 4–3 keskiviikkona 18. huhtikuuta Pirkkalassa, jossa vastaan asettui tuttu vastustaja Pirkkalan Pirkat.

B-tyttöjen mestaruudesta käytiin yhteensä kolme finaalia; kaksi Pirkkalassa ja yksi Turussa. Ensimmäisessä finaalissa 14. huhtikuuta Pirkat voittivat kotonaan selvästi Loiston. Samaan aikaan Loistossa sekä A- että B-tyttöjä edustavat pelaajat olivat ratkomassa Lahdessa A-tyttöjen tärkeää finaalipeliä.

Kaivattu finaalifiilis palasi

Molemmissa Loiston juniorijoukkueissa uurastivat esimerkiksi raisiolainen Nea Keihäs, kaarinalainen Maija Väätäjä ja turkulainen Iida Mettälä.

– Toisessa finaalissa, joka pelattiin 17. huhtikuuta Sport Gardenin kotikentällä, alkoi jo väsymys painaa. Pirkat laittoivat meidät koville, mutta pääsimme kuin pääsimmekin näyttämään kolmanteen ratkaisevaan finaaliin mistä meidät on tehty, Mettälä toteaa.

– Pitkä peliputki aiheutti sen, että toisen finaaliottelun alussa meiltä puuttui kaipaamamme finaalifiilis. Lisäksi Pirkkojen kannattajat olivat isolukuisesti ja -äänisesti paikalla hukuttaen omiemme kannustushuudot alleen, Väätäjä komppaa.

Pelaajien mukaan lopputulos on kuitenkin tärkein asia.

Länsi-Turun Sport Gardenissa 17.4. käydyssä B-tyttöjen toisessa finaalissa kotijoukkue starttasi kolmannen erän vahvasti luvuin 7–4. Pirkkalan Pirkat kuitenkin kirivät tasoihin ennen ottelun viimeisiä minuutteja. Jatkoajalle edenneen pelin ratkaisi lopulta Loiston Sini Niinikoski numeroin 8–7.

– Paikallisvastustajista A-tytöissä pelasimme esimerkiksi TPS:ää vastaan. B-tytöissä saimme vastaamme puolestaan mynämäkeläisen SBS Wirmon. Mynämäkeläiset tarjosivat hyvän vastuksen, mutta TPS jäi taakse selkein numeroin, Keihäs iloitsee.

Vuonna 2001 syntyneinä Väätäjä, Mettälä ja Keihäs sopivat ikänsä puolesta niin A- kuin B-tyttöihinkin.

– Ensi kaudella päästään keskittymään A-tyttöihin. Jos tulevakin kausi menee hyvin, mahdollisuutena on eteneminen naisten liigaan, pelaajat kertovat tavoitteistaan.

Keihäs pelaa U19-maajoukkueessa

Loistossa useammassa joukkueessa pelaava Nea Keihäs on valittu Suomen alle 19-vuotiaiden tyttöjen maajoukkueeseen, joka pelaa Sveitsissä 2.–6. toukokuuta. Lohkovaiheessa Suomi kohtaa Puolan, Slovakian ja isäntämaa Sveitsin.

– Olen ensimmäistä kertaa maajoukkueessa, joten jännältä tuntuu. Kansainvälisissä peleissä on kiva päästä testaamaan omaa tasoaan, jatkaa Keihäs, joka kuuluu maajoukkueen neljän nuorimman pelaajan joukkoon.

FBC Turun ja FBC Loiston naisten ja tyttöjen valmennuspäällikkö Matti Pienihäkkinen sanoo, että urheilullisia aktiviteettejä pidetään yllä koko ajan – myös huhtikuun lopulle sijoittuvalla lyhyellä hengähdystauolla.

– Salibandyn parissa jatketaan toukokuun puolella. Olen ilmoittanut tytöt lisäksi naisten piirisarjaan futiksessa, jossa aloitetaan heti maanantaina 23.4. ottelulla Kupittaa 5:lla, Pienihäkkinen lisää.

Katariina Mäkinen-Önsoy