VARISSUO. Syyskausi 2018 tuo Turun Kaupunginteatteriin odotetun päätösosan Kakolan ja Seilin aloittamalle Turku-trilogialle: Päänäyttämöllä nähdään uusi kotimainen musikaali Varissuo, jonka kantaesitys on 7. syyskuuta.

Varissuon lähiötarinat kertovat eri-ikäisistä ja -taustaisista asukkaista, joiden juuret ovat syvällä betonissa, mutta unelmat kurkottavat pilviin. Tekstin ovat kirjoittaneet kantaaottavista rap-sanoituksistaan tunnettu Paleface ja Satu Rasila. Sävellyksistä vastaavat Tom of Finland -musikaalissa yhteistyönsä aloittaneet Jori Sjöroos ja Jussi Vahvaselkä sekä Tuomo Prättälä. Sjöroos muistetaan muun muassa PMMP:n ja Vestan tuottajana, Vahvaselkä lukuisten musikaalien kapellimestarina ja Prättälä Emma-palkittuna soul-artisti Tuomona. Kakolan ja Seilin tapaan esityksen ohjaa Mikko Kouki, liikettä lavalle luo Suomen ykköskoreografi Reija Wäre.

– Varissuo sulkee ympyrän, jonka aloituspisteessä lähdimme tutkimaan paikallisaiheiden kytkemistä uuden kotimaisen musikaalin muotoon. Kakolan, Seilin ja Varissuon ytimessä on ihminen tekemässä elämänsä ratkaisevimpia valintoja olosuhteissa, joihin ei voi kokonaan itse vaikuttaa. Varissuossa keskipisteenä on tavallinen ihminen tässä ajassa. Kuin kuka tahansa meistä, kertoo käsikirjoittaja Satu Rasila.

Rooleissa nähdään Mikael Haavisto, Hazah von Hertzen, Minna Hämäläinen, Leo Ikhilor, Veera Kaasalainen, Selma Kauppinen, Aarni Kivinen, Toivo Kouki / Eemeli Heiniö, Mika Kujala, Matti Leino, Petja Lähde, Saku Mäkelä, Liisa-Sofia Nikula, Chike Ohanwe, Saara-Elina Partanen, Tuukka Raitala, Pauliina Saarinen, Severi Saarinen ja Riitta Salminen.