Sampo voitti ensimmäisen puolivälieräottelun – Loimulla mahdollisuus tasoittaa tilanne heti perjantaina Raisiossa

LENTOPALLO. Raision Loimu ja Sampo Volley avasivat lentopallon Mestaruusliigan puolivälieräsarjansa keskiviikkona 14. maaliskuuta Pielavedellä. Runkosarjan päätöskierroksella niukasti toiseksi noussut Sampo piti kotiedun itsellään eikä antanut Loimun yllättää avausottelussa. Ottelun loppunumeroiksi kirjattiin 3–1 (25–16, 23–25, 25–19, 25–20). Ottelusarja jatkuu perjantaina Raisiossa.

Loimu ja Sampo kohtasivat pari päivää ennen ensimmäistä puolivälierää Siilinjärvellä runkosarjan päätöskamppailussa. Sampo oli tuolloin parempi luvuin 3–2, vaikka pelasi ilman virolaisvahvistus Andrus Raadikia. Ensimmäisessä puolivälierässä virolainen päästettiin irti ja hän johdatti kotijoukkueen voittokulkua ottelun avauserässä kymmenellä tekemällä pisteellään. Loimu oli koko avauserän takaa-ajajan roolissa eikä pystynyt haastamaan Sampoa kunnolla. Ottelun toinen erä antoi jo lupauksia mielenkiintoisesta pudotuspelisarjasta, kun joukkueet etenivät tasaväkisesti aina ratkaisupalloihin asti. Sampon päävalmentaja Timo Tolvanen herätteli joukkuettaan onnistuneesti aikalisällä tilanteessa 18–21 ja pian oltiinkin Loimun aikalisällä, kun isännät olivat nousseet pisteenpäähän tilanteeseen 21–22. Erä sai lopulta tyypillisen päätöksen, kun Tuomas Koppanen tuuletteli parketilla torjuntapistettä.

Pitkän tauon jälkeen kolmas ja neljäs erä noudattivat pitkälti samaa kaavaa – peli eteni tasaisesti tilanteeseen 16–14 asti, mutta sen jälkeen Sampo repäisi erävoittoihin riittäneen etumatkan itselleen. Ottelun neljännen erän ja samalla koko ottelun päätti syöttämään vaihdosta tullut Aleksi Kössi ässäsyötöllään.

Loimun päävalmentaja Christophe Acten pyöritti vaihtorulettia ottelussa ja antoi vastuuta kaikille. Nyt koko rosterilla on ensimmäiset pudotuspelijännitykset karistettu pois jaloista. Vaihtopelaajista passari Tomi Saarinen esiintyi viime viikonlopun tapaan pirteästi. Loimun parhaaksi pelaajaksi valittiin hakkuri Gino Naarden, joka teki myös vieraiden korkeimman pistesaldon 23 +14. Keskitorjujat Tuomas Koppanen ja Trent O’Dea onnistuivat myös kelvollisesti.

Joukkueena Loimu pärjäsi runkosarjassa välillä takkuilleessa vastaanottopelaamisessa Sampolle, mutta torjunnoissa raisiolaiset jäivät yllättäen isäntiä vaatimattomampaan lukemaan. Sillä sektorilla jäikin parannettavaa perjantaiksi, kun Loimu pääsee syöttämään ja torjumaan kotisalissaan.

Sampon parhaaksi pelaajaksi valittiin hyvän ottelun pelannut keskitorjuja Mikko Väliaho. Valinta olisi voinut toki kohdistua myös Raadikiin, joka teki lopulta 28 pistettä tehoin +13. Viime kuun Mestaruusliigan parhaaksi pelaajaksi valittu Eetu Häyrinen onnistui hänkin kelvollisesti pudotuspeliavauksessaan.

Loimu ja Sampo iskevät toisen puolivälieräottelun perjantaina Raisiossa. Välieriin pääsee kolmella voitolla.