Salibandyseurat SBS Wirmo ja SBS Masku solmivat junioriyhteistyösopimuksen

SALIBANDY. SBS Wirmo Mynämäeltä ja SBS Masku ovat solmineet kaksivuotisen A–C-ikäisten junioritoimintaa koskevan yhteistyösopimuksen. Sopimuksen allekirjoittivat SBS Masku ry:n puheenjohtaja Mika Nikula sekä SBS Wirmon puheenjohtaja Matti Vira. Sopimus astuu voimaan heti ja yhteistyösuunnitelmat kaudelle 2018–2019 yksittäisten ikäluokkien osalta ovat jo lähteneet käyntiin.

Sopimuksen päätavoite on pyrkiä takaamaan molempien seurojen junioripelaajille oman tasoinen joukkue, jossa harjoitella ja pelata.

– Molemmille seuroille on tärkeää mahdollistaa junioreille kaikentasoinen harrastaminen maakunnassa ja näin edesauttaa heidän harrastuksen jatkumista aina aikuisikään asti. Maakunnassa pidetään tärkeänä että mahdollisimman moni harrastaja pysyy lajin parissa ja mahdollisuuksien mukaan myös omassa seurassa. Yhteistyön myötä pelaajat voivat myös kehittyä omassa seurassaan, eivätkä ole pakotettuja lähtemään kauemmaksi etsimään kovempia pelejä tai laadukkaampaa harjoittelua, seuroissa kerrotaan yhteistyön taustoista.

Yhteistyöllä seurat takaavat vähintään yhden joukkueen olemassaolo jokaisessa ikäluokassa sekä mahdollisuuden tavoitella paikkaa valtakunnallisissa sarjoissa jopa SM-tasolle asti. Yhteistyöllä seurat uskovat saavansa toimintaa kehitettyä sekä tekevänsä joukkueet houkuttelevimmiksi uusille pelaajille.

– Jo tällä kaudella 2017–2018 yhteisjoukkue SBS Wirmo/SBS Masku on pelannut C1poikien 1-divisioonaa, joten yhteistyöhön ei suinkaan suin päin hypätä. Yhteistyötä kehitetään ja siitä etsitään uusia muotoja ja mahdollisuuksia, joilla junioritoimintaa vahvistetaan edelleen molemmissa seuroissa, seurat tiedottavat.