Risto Siilos on Turun Ylioppilaskyläsäätiön uusi toimitusjohtaja

TURKU. Teollisuuden Voiman (TVO) lakiasioista ja hankinnoista vastaava johtaja ja toimitusjohtajan sijainen, varatuomari Risto Siilos on Turun Ylioppilaskyläsäätiön (TYS) uusi toimitusjohtaja. Siilos siirtyy säätiön palvelukseen 1.6.2018 ja ottaa vastaan toimitusjohtajan tehtävät 1.7.2018.

– Halusin tarttua mahdollisuuteen siirtyä tehtävään ja toimialalle, jossa voin vielä oppia ja tehdä uutta. Ylioppilaskyläsäätiön tehtävä ja tarkoitus opiskelijoiden asumisen kehittäjänä ja turvaajana on hyvin merkittävä ja otankin tehtävän vastaan erittäin motivoituneena ja innostuneena, hän kommentoi.

Lisäksi hän on hyvillään mahdollisuudesta työskennellä Turussa, joka on hänelle ja ja hänen perheelleen tärkeä kaupunki.

– Tulevan tehtäväni kannalta sekä yleisemminkin olen pannut tyytyväisenä merkille Turun kaupungin halun olla houkutteleva opiskelukaupunki, ja asumisella on luonnollisesti tässä merkittävä rooli, Risto Siilos sanoo.

TYS:n nykyinen toimitusjohtaja Kalervo Haverinen siirtyy eläkkeelle kesäkuun lopussa 2018. Haverinen on toiminut säätiön toimitusjohtajana vuodesta 2013. Säätiön hallituksen puheenjohtaja Pasi Ahola on tyytyväinen Ylioppilaskyläsäätiön uuden toimitusjohtajan valintaan.

– Siilos tuo säätiöön vankan johtamiskokemuksen ja juridisen osaamisen sekä yhteistyötä ja kehityssuuntautuneisuutta korostavan johtamisotteen. Säätiön tulevat vuodet ovat verrattain vahvan kasvun aikaa ja samalla säätiö haluaa olla etulinjassa opiskelija-asumisen ja siihen liittyvien palveluiden kehittämisessä. Yhdessä Risto Siiloksen, säätiön osaavan henkilöstön ja sidosryhmiemme kanssa on hyvä jatkaa tavoitteidemme täyttämistä, Ahola toteaa.

Turun Ylioppilaskyläsäätiön tarkoituksena on huolehtia Turun seudulla peruskoulun jälkeisissä oppilaitoksissa opiskelevien ja opintojaan jatkavien vuokra-asuntojen saamisesta. Tällä hetkellä säätiö vuokraa ja ylläpitää Turussa noin 6800 opiskelija-asukaspaikkaa. Säätiön tavoitteena on käynnistää vuosittain uuden asuinkohteen rakentaminen siten, että strategiassa asetettu tavoite 1000 uuden opiskelija-asunnon rakentamisesta toteutuu strategiakaudella 2017–2022.