Raision Verkkokauppa.comissa luvassa isoja avajaistapahtumia

Verkkokauppa.comin toimitusjohtaja ja perustaja Samuli Seppälä (vas.), myyntijohtaja Markus Pätilä ja Raision myymäläpäällikkö Jari Tehiluoto esittelevät 8. maaliskuuta avautuvia Raision Verkkokauppa.comin tiloja. Kuva: Kiia Siilin.

RAISIO. Raisioon entisiin Hong Kongin tiloihin avataan Verkkokauppa.comin myymälä. Avajaisviikonloppuna 8.–11. maaliskuuta luvassa on tarjouksia, arvontoja ja ohjelmaa kuten ennakkoarvonnan voittaneiden VIP-vierasjono sekä Bagjump-hyppyjä. Avajaisia seuraa vielä 100 päivää erikoistarjouksia ja ohjelmaa aina 15. kesäkuuta saakka.

Myyntijohtaja Markus Pätilä kuvailee uuden myymälän sijaintia optimaaliseksi.

– Jättimyymälä sijaitsee erinomaisten liikenneyhteyksien varrella aivan Kauppakeskus Myllyn vieressä. Lisäksi laatikkomainen tila toimii tarkoitukseemme hienosti. Verkosta tehtyjen tilausten noutopiste on heti kassojen vieressä ja isommat hankinnat kulkeutuvat helposti rakennuksen takapuolella olevien nosto-ovien kautta, Pätilä esittelee.

Raision uusi myymälä on osa yhtiön kasvustrategiaa, jossa se haluaa palvella asiakkaitaan jättimyymälöillä Suomen suurimmissa asukaskeskittymissä.

– Täällä työskentelee reilu 50 työntekijää. Henkilöstön rekrytointi oli noin 1 000 hakijan prosessi, joka aloitettiin väljästi jo lokakuussa. Viimeisiä sopimuksia kirjoitettiin alle helmikuun lopulla, Raision myymäläpäällikkö Jari Tehiluoto kertoo rekrytointiprosessista.

Verkkokauppa.comin toimitusjohtajan ja perustajan Samuli Seppälän mukaan verkossa toimiva kaupankäynti perustuu ennen kaikkea luotettavuudelle.

– Perustin yrityksen vuonna 1992 verkossa, jonka jälkeen rakensimme ensimmäiset noutopisteet. Noutopisteiden verkosto laajeni neljäksi myymäläksi, joista ensimmäinen avasi Espoon Olarissa vuonna 2002. Luotettavuus, saatavuus ja hinta ovat tärkeimpiä tekijöitä niin kivijalka- kuin nettikaupassakin, sanoo Seppälä.

– Keskitämme toimintaamme verkkokaupan lisäksi jättimyymälöihin. Tarkoituksemme mukaista ei ole perustaa pieniä tai keskisuuria myymälöitä useampaan pisteeseen, vaan huolehtia kulutehokkuudesta ja saavutettavuudesta, lisää Seppälä.

Toisen myymälänsä Verkkokauppa.com avasi Tampereen lähelle Pirkkalaan 2006 ja kolmannen Oulun Kaakkuriin marraskuussa 2008. Vuonna 2011 yhtiö avasi uuden version verkkokaupastaan ja muutti yhtiön pääkonttorin, päävaraston sekä Helsingin vähittäismyyntipisteen Helsingin Jätkäsaareen.

Nyt 42-vuotias Seppälä aikoo luopua 26 vuotta kestäneen yrittäjäuransa päivittäisistä tehtävistä Verkkokauppa.comissa. Hänen seuraajakseen on valittu Panu Porkka, joka aloittaa toimitusjohtajana 22. maaliskuuta.

– Siirryn valiokunta- ja hallitustyöhön eli en ole lähtemässä kovinkaan kauas, Seppälä toteaa hymyillen.

Pörssiin listautuneen yhtiön palveluksessa työskentelee yli 600 työntekijää.

Katariina Mäkinen-Önsoy