Raision kirkkovaltuusto hyväksyi Tasalanaukion hotellisuunnitelmat

Raision seurakunnan talousjohtaja Kari Haakana kertoo, että Kiinteistö Oy Keskustasalan saneerattavat kahteen kerrokseen sijoittuvat tilat ovat yhteensä noin 1 600 m2 -kokoiset. Kuva: Ragip Önsoy.

Place to sleep -omatoimihotelli avautuu Raision keskustassa keväällä 2019. Vuokrasopimus hyväksyttiin Raision seurakunnan kirkkovaltuustossa 8.3. ja saneeraustyöt alkavat entisissä toimistotiloissa elokuussa.

RAISIO. Raision TE-toimiston ja ELY-keskuksen vanhoihin toimistotiloihin osoitteessa Tasalanaukio 3 aletaan rakentaa elokuussa Place to sleep -ketjun hotellia. Tilat Place to sleep -ketjun omistavalle Orya Invest Oy:lle on vuokrannut Raision seurakunta. Kirkkovaltuusto hyväksyi vuokrasopimuksen 8. maaliskuuta.

Vuokrasopimukseen kuuluu, että Kiinteistö Oy Keskustasala saneeraa toimistotilat hotelliksi. Huhtikuussa 2019 valmistuviin tiloihin tulee 54 huonetta.

Raision seurakunnan talousjohtaja Kari Haakana kertoo, että kahteen kerrokseen sijoittuvat tilat ovat yhteensä noin 1 600 neliön kokoiset.

– Kun ELY-keskus irtisanoi vuokrasopimuksensa vuosi sitten, käynnistimme suunnittelun tilojen käyttötarkoituksen muuttamisesta. Hotellivaihtoehtoa alettiin selvittää Orya Investin aloitteesta. He olivat ensin yhteydessä kaupunginjohtaja Ari Korhoseen, joka ohjasi asian eteenpäin meidän käsittelyyn, Haakana sanoo.

Yhtenä vaihtoehtona oli myös jatkaa toimistotiloilla, mikä osoittautui lähes mahdottomaksi, sillä jatkuvassa kehityksessä oleva toimistokulttuuri on aikoja sitten ajanut näiden tilojen ohi.

– Nykypäivän toimistotilat muistuttavat enemmänkin elämyskeskuksia, ja näin ollen ovat aivan eri maailmasta kuin perinteiset toimistotilat, selittää Haakana.

Elämää keskusta-alueelle

Haakana toivoo, että uusi hotelli tuo liikettä Raision keskustaan.

– Keskusta on hiljainen. Näen, että tällaiset palvelut ovat jälleen yksi askel kaupungistumiseen. Lähellä olevat kauppakeskittymät, lentokenttä ja Meyer tehostavat intoamme kasvaa kaupunkina. Myös tulevalla joukkoliikenneratkaisulla ja kehittyvillä tielinjauksilla on iso merkitys, Haakana miettii.

Viime viikolla tiloissa järjestettiin myös remontin suunnittelupalaveri.

– Jäljelle jäävät vain pilarit, kaikki muut rakenteet tiilisiä väliseiniä myöten puretaan. Tiloissa tehtiin viimeksi pintaremonttia vuonna 2005, jolloin uusittiin muun muassa ikkunat, Haakana toteaa.

Tilojen tulevan saneerauksen LVI-suunnittelijana toimii Insinööritoimisto Sarkki Oy ja sähkösuunnittelijana Sähköinsinööritoimisto Matti Leppä Oy.

– Arkkitehtonisista ratkaisuista vastaa Sigge Arkkitehdit Oy, jatkaa Haakana.

Älyhotellin neljä vuodenaikaa

Ensimmäinen Place to Sleep -hotelli avattiin Loviisassa toukokuussa 2017. Tänä vuonna hotelliketju on laajentunut jo Raumalle ja Hollolaan. Kesällä avautuu lisäksi hotelli Liminkaan.

Yhtiön hotellit edustavat smart hotel -kategoriaa. Se tarkoittaa muun muassa sitä, että Place to Sleep -omatoimihotelleissa ei ole perinteistä vastaanottoa. Huoneen varauksen yhteydessä saatavalla ovikoodilla pääsee suoraan hotellin tiloihin ja huoneeseen. Huone on käytössä ja ovikoodi toiminnassa kello 15 alkaen. Varaukseen merkittynä lähtöpäivänä huoneen tulee olla tyhjä viimeistään kello 12, jolloin ovikoodi lakkaa toimimasta.

Orya Invest Oy:n toimitusjohtaja Jan-Henrik Holmlundin mukaan ketjun hotelleja johdetaan fiksusti, konsepti pidetään kustannustehokkaana ja hyödynnetään mahdollisimman paljon teknologiaa, jotta voidaan tarjota asiakkaille mahdollisimman edulliset hinnat laadusta kuitenkaan tinkimättä. Huoneissa näkyy pohjoismainen raikkaus sekä yksinkertaistettu tyylikkyys eli maailmankuulu Nordic Simplicity.

Tilojen sisustussuunnittelun tilaa Orya Invest. Huoneiden sisustuksessa näkyy suomalaisen luonnon neljä vuodenaikaa.

Katariina Mäkinen-Önsoy