Naantalin ja Paimion kirkot valtaavassa pääsiäiskonsertissa kuljetaan tummien sävyjen kautta valoon

Keväällä 2017 perustettu lauluyhtye Cantus Å vastaa konsertin lauluosuuksista.

NAANTALI. Pääsiäissunnuntaina 1. huhtikuuta kello 18 kuullaan Naantalin kirkossa konsertti Pimeydestä valoon, jossa esiintyy Lauluyhtye Cantus Å sekä barokkiyhtye Markus Yli-Jokipiin johdolla. Konsertti esitetään toisen kerran Paimion kirkossa pääsiäismaanantaina 2. huhtikuuta kello 16.

Konsertin ohjelmassa ovat J.S. Bachin katumuspsalmiin Syvyydestä minä huudan sinua, Herra säveltämä kantaatti Aus der Tiefen rufe ich, Herr, zu dir sekä A. Vivaldin Gloria. Konsertin johtaa monipuolinen kapellimestari, kuoronjohtaja ja kuoronjohdon opettaja Markus Yli-Jokipii, jonka Suomen kuoronjohtajayhdistys valitsi Vuoden kuoronjohtajaksi 2017.

Lauluyhtye Cantus Å on perustettu keväällä 2017 Naantalin seurakunnan kanttorin, Elisa Murtoperän toimesta. Yhtye koostuu Turun seudulla asuvista musiikin ammattilaisista ja aktiivisista harrastajista. Cantus Å:n laulajia yhdistää tinkimätön halu tehdä musiikkia laadukkaasti täydellä sydämellä. Konsertin solisteina toimivat yhtyeen omat laulajat Sini Kunnaala, Elisa Murtoperä, Teija Siirtola, Päivi Niittyvaara, Aapo Korhonen ja Sakari Eirola. Konsertissa soittava barokkiyhtye on tätä projektia varten koottu vanhan musiikin ammattilaisten yhtye. Autenttista barokin ajan sointia haetaan suolikielin ja matalammasta vireestä.

Konsertissa kuljetaan matka hiljaisen viikon tummien sävyjen kautta kohti pääsiäisen valoa. Riipaisevan kaunis kantaatti Aus der Tiefen on yksi Bachin varhaisimpia säilyneitä kantaatteja. Vivaldin klassikkoteos Gloria on täynnä mukaansatempaavaa rytmiikkaa ja kauniita melodioita. Tunnelmat vaihtelevat riemusta ja ilosta surumielisempiin sävyihin.