Naantalilaistunut Anamaria Rusi kisaa The Voice of Finlandissa

Asenteella ja äänellä läpi harmaan kiven

Tänään selviää, eteneekö vastikään naantalilaistunut Anamaria Rusi The Voice of Finlandin Knock out! -osioon. Kuva: Ragip Önsoy.

MUSIIKKI. Naantaliin parhaillaan muuttava Anamaria Rusi, 35, eteni tammikuussa televisiossa esitetystä The Voice of Finlandin Ääni ratkaisee -osiosta kaksintaisteluvaiheeseen, joka näytetään Nelosella tänään torstaina 8. maaliskuuta.

– Kilpailun formaatti on mielenkiintoinen. Vaikka olen esiintynyt yleisön edessä yli 20 vuotta, kilpailutilanne tuo tullessaan aivan erilaisen jännityksen. Tukijoukkojen, katsojien ja valmentajani Redraman odotukset kasaavat paineita, jotka luovat taas omia haasteitaan. Lisäksi aiemmissa kilpailuissa, joihin olen osallistunut, on pääasiassa ollut kappale, mutta tässä kaikki huomio kiinnittyy laulusuoritukseen, vertailee Rusi.

– Kotimaassani Romaniassa en ajatellut The Voice of Romaniaan pyrkimistä, mutta täällä tunsin itseni jotenkin itsevarmemmaksi ja vahvemmaksi uskaltaakseni mukaan. Kilpailulta toivon lisäkokemusta sekä musiikkibisneksen verkostoja, Rusi jatkaa.

Rakkautta ensisilmäyksellä

Rusi on kokenut esiintyjä. Hän on laulanut 11-vuotiaasta lähtien menestyen Romanian suurimmissa ja arvostetuimmissa laulukilpailuissa kuten esimerkiksi Mamaia Music Festivalissa.

– Olen keikkaillut aktiivisesti myös Suomessa ja muissa Pohjoismaissa. Ensimmäisen kerran saavuin Suomeen vuonna 2013, kun täällä toimiva ohjelmatoimisto bongasi minut Youtubesta ja kiinnitti Viking Linen aluksille viihdyttämään. Se oli ihastusta ensisilmäyksellä. Missään muualla Euroopassa ihmiset eivät osaa irrotella niin spontaanisti kuin Suomessa, Anamaria Rusi sanoo.

– Niin siinä sitten kävi, että rakastuin laivoilla risteilyisäntänä työskennelleeseen Kimiin, lisää Rusi hymyillen.

Opiskelua ja keikkailua

Kaksi ja puoli vuotta sitten Rusi rohkaisi mielensä ja muutti rakkauden perässä Suomen Turkuun. Tällä hetkellä hänet pitää kiireisenä kielen opiskelu ja PAM!-nimisen bändin kanssa keikkailu.

– Suomen kieli tuntuu vielä vaikealta, mutta ei missään nimessä mahdottomalta oppia. Hieman haastetta opiskeluun tuottaa se, että äidinkieleni on latinapohjainen. Lisäksi suomen kieli on ihan erilaista kuin esimerkiksi romanian tai englannin kielet, toteaa Rusi.

PAM! Feat. Ella on turkulainen bändi, jonka laulajaksi Rusi päätyi tutuntutuntutun kautta.

– Keikkailemme yksityistilaisuuksissa joka viikonloppu sekä avoimissa tapahtumissa satunnaisesti. Seuraavat keikat ovat Raision Bar Prukkissa 7. huhtikuuta ja Viking XPRS -aluksella 21. huhtikuuta. Kesän keikkakalenterissa on vielä tilaa buukkauksille, vinkkaa Rusi.

Meri ja arkkitehtuuri kiehtovat

Naantaliin Anamaria Rusi rakastui viime kesänä, jolloin hän päätti jonain päivänä muuttavansa tähän idylliseen merenrantakaupunkiin.

– Tuo ”jonain päivänä” tapahtui odotettua nopeammin. Muutto on edessä ensi viikolla, ja sanoin juuri miehelleni, että olen jo bongannut parhaat paikat vaatteiden shoppailulle ja virkistymiselle uudessa kotikaupungissa, Rusi kertoo.

– Vanhankaupungin arkkitehtuuri on erityisen kaunista. Romaniassa vuorien keskellä syntyneelle meri on eksoottinen ja kiehtova elementti, ihastelee Rusi.

Katariina Mäkinen-Önsoy