Littoistenjärven jäänpaksuus on 49 senttiä! Lähes tuhannesta arvaajasta viisi veikkasi oikein

Jukka Haroma, vanhempi konstaapeli Eero Kuisma ja Lars Stjernvall mittaamassa Littoistenjärven jäätä. Kuva: Pentti Jäntti.

LITTOINEN. Lions Club Littoisten vuosittainen arvauskilpailun on ratkennut. Littoistenjärven jäänpaksuus oli 15. maaliskuuta tehdyssä virallisessa mittauksessa 49 senttiä. Arvauskilpailuun osallistui lähes tuhat ihmistä, joista viisi arvasi oikein. Oikein vastanneista Jarmo Haapasaari arvottiin voittajaksi. Hän saa palkinnoksi lahjakortin optikkoliikkeeseen.

– Arvauskilpailun tulos ratkaistiin hienossa kevättalven säässä, kertoo LC Littoisten tiedotussihteeri Pentti Jäntti.

Hänen kanssaan mittausta olivat suorittamassa Jukka Haroma ja Lars Stjernvall sekä vanhempi konstaapeli Eero Kuisma, joka vastasi kilpailun virallisesta valvonnasta.

Perinteikkäässä kilpailussa arvataan jäänpaksuus aina 15. maalikuuta ja samasta kohdasta mitattuna. Perinne on jatkunut jo vuodesta 1979. Tänä vuonna jää oli paksumpi kuin keskimäärin 2000-luvulla. Viime vuonna se oli 39,6 senttiä, vuonna 2016 33,7 senttiä ja ohuimmillaan se on ollut 16,8 senttiä vuonna 2015; paksuimmillaan taas 71,9 senttiä vuonna 2003.

Kilpailu on samalla varainkeruutempaus. Jokainen arvaus maksoi yhden euron. Kilpailun tuoton klubi lahjoittaa koululaisten stipendeihin.

– Kaarinan jokaiselta ysiluokalta yksi oppilas tulee saamaan stipendin, eli yhteensä niitä jaetaan yli 20 oppilaalle, täsmentää Pentti.

Janica Vilen

*Korjattu 16.3. klo 17.35 kaikki luvut. Alkuperäisissä oli jokaisessa desimaalivirhe. Toimitus pahoittelee.