Lakkapää kukisti Loimun viikonloppuna Raisiossa

Kuva: Tuomas Pelto

LENTOPALLO. Raision Loimun runkosarjan viimeisestä kotiottelusta oli lupa odottaa tasaista taistelua, kun vastaan asettui Team Lakkapää Rovaniemeltä. Joukkueet olivat kolme ottelua ennen runkosarjan päättymistä sarjataulukossa tasapisteissä, Loimu kuudentena ja Lakkapää seitsemäntenä. Ottelusta muodostuikin odotetun tasainen viiden erän vääntö. Vierailijat olivat lopulta vahvempia ja veivät yleisölle vaiherikasta viihdettä tarjonneen ottelun voiton ja kaksi sarjapistettä Rovaniemelle luvuin 3–2 (22–25, 25–20, 25–15, 22–25, 15–10). Samalla Lakkapää nousi sarjataulukossa pisteen Loimun yläpuolelle, kun molemmilla on vielä kaksi ottelua runkosarjaa jäljellä.

Loimu lähti otteluun normaalista poikkeavalla kokoonpanolla, kun Mestaruusliigan torjuntapörssin murskavoittoon matkalla oleva Tuomas Koppanen oli vaihdossa ja hänen paikallaan pelasi neljä erää Karri Sihvonen. Neljännen erän viimeisissä palloissa Koppanen vaihdettiin Sihvosen tilalle ja sillä kokoonpanolla pelattiin myös ottelun viides erä. Avauksessa toisena yleispalaajana ollut Kirill Borichev sai tehdä ottelun puolivälissä tilaa Verneri Vetriölle. Myös Tomi Saarinen ja Tuomas Siirilä pääsivät näyttämään kyntensä kentällä. Team Lakkapään runkokuusikkoon tuli ottelun edetessä yksi muutos, kun Miika Lemolan paikalle vaihdettiin liberosta yleispelaajaksi roolinsa päivittänyt Gabriel Domecus.

Avauserän alkutahdit iski isäntien Kirill Borichev ja Janne Marttila. Pallo sai kyytiä niin syöttö- kuin hyökkäyspuuhissa reippaalla kädellä. Loimu karkasi jo turvallisen tuntuiseen 20–15 johtoasemaan, mutta vierailijat raapivat itsensä takaa liki tasoihin. Erän lopullisen sinetin iski ässällä vaihdosta syöttämään tullut Verneri Vetriö. Toisen erän ensimmäiset pallot herättivät kotiyleisön toiveet kauden kolmannesta puhtaasta kotivoitosta Loimun ja Lakkappään mittelöissä, mutta 6–2 johtoasema kaventui nopeasti ensin tasoihin ja erän puolivälistä eteenpäin johtoaseman pitikin hallussaan Team Lakkapää. Loimu onnistui itse tekemään toisessa erässä vain 10 pistettä ja toinen mokoma tuli Lakkapään virheillä.

Sama tyly meno jatkui pitkän erätauon jälkeen. Lakkapää sai omat virheensä kuriin tehden kolmannessa erässä enää kolme pistettä virheillään Loimulle, joka teki itse vain yhdeksän pistettä. Kahden vaikean erän jälkeen Loimu kokosi rivinsä uudestaan ja nappasi neljännen erän itselleen Trent O’Dean viimeistellessä erävoiton oranssipaidoille torjumalla. Viidennessä erässä Lakkapää otti komennon heti alussa ja vieraiden puristus riitti voittoon asti, vaikka Loimu piristyikin taistelemaan tärkeän ottelun voitosta vielä erän vanhetessa.

Ottelun paras pistemies oli Lakkapään hakkuri Casey Schouten, joka teki 29 pistettä tehoin +16. Robert Walsh teki keskitorjujalle muhkean pistemäärän, kun tilastoihin kirjattiin seitsemän torjuntapisteen saattelemana yhteensä 19 pistettä. Passari Joshua McKay käytti myös toista keskitorjujaansa tehokkaasti ja Danny Grant kokosi hänkin 11 pistettä. Loimun paras pistemies oli hakkuri Gino Naarden, joka teki 24 pistettä tehoin +15. Muista laitamiehistä Janne Marttila teki 15 pistettä, mutta jäi tehoissa vain kaksi pistettä plussan puolelle. Muilla oranssipaitaisilla laitapelaajilla ei ollut paras päivänsä. Kotijoukkueen onnistujiin lukeutuivat myös etenkin vastaanotossa libero Ville Sihvonen ja keskitorjuja Trent O’Dea.

– Tämä ei ollut meidän paras ottelumme, mutta tappiosta huolimatta näen edistystä pelissämme. Meidän tähtäin on pudotuspeleissä, siellä meidän pitää olla hyvässä kunnossa, kovia ja voittaa, valotti Gino Naarden itsevarmasti ottelun jälkeen.

Loimun päävalmentaja Christophe Achten ei hänkään laittanut päätään pensaaseen tappiosta huolimatta.

– Tasainen peli, kuten osattiin ennakoida. Kannattajat näkivät hyvää taistelua, vaikka lentopalloilullisesti ei ollutkaan kauden parasta. Lakkapää on hyvä kirittäjä meille pudotuspeleihin virittäytymisessä. Meidän pitää keskittyä vielä erien loppujen päättämiseen. Olen tyytyväinen pisteeseen, mutta tietysti harmissani että hävisimme.