Turunmaan syyskuussa valtaavalle taidekierrokselle haki lähes 250 ateljeeta

TAPAHTUMAT. Paraislainen Åbolands hantverk rf:n järjestämään Konstrundaniin – Taidekierrokseen haki 246 ateljeeta ympäri Suomea. 22. helmikuuta asti avoinna olleeseen hakuun tuli eniten ilmoittautumisia Helsingistä ja Turunmaan saaristosta. Lisäksi hakemuksia tuli muun muassa Länsi- ja Itä-Uusimaalta, Pohjanmaalta ja Ahvenanmaalta.

Konstrundan on avoimet ateljeet -tapahtuma, joka järjestetään vuosittain syyskuun ensimmäisenä viikonloppuna. Tapahtumaan osallistujat ovat pääasiassa kaksikieliseltä rannikkoalueelta ja Ahvenanmaalta, mutta heitä löytyy myös Tampereelta, Itä-Suomesta ja Lapista.

Åbolands hantverkin Konstrundan-projektikoordinaattori Julia Nyman kertoo, että Konstrundanin tuomaristo arvioi parhaillaan hakemuksia.

– Tiedon oikeudestaan osallistua hakija saa tietää kahden viikon sisällä, Nyman sanoo.

Taiteilijoille, taidekäsityöläisille ja suunnittelijoille Konstrundan tarjoaa koulutusta ja verkostoitumistilaisuuksia sekä laadukkaasti toteutetun tapahtuman, jossa he voivat tavata uusia ja ennestään tuttuja asiakkaita.

Järjestyksessään yhdestoista Konstrundan järjestetään 8.–9. syyskuuta. Taidepedagogista Taiteiden perjantaita sen sijaan vietetään 7. syyskuuta.

TSS