Loimun kausi lentopallon Mestaruusliigassa päättyi sunnuntaina

Kuvassa Raision Loimu ja Sampo Volley kohtaavat toista kertaa puolivälierissä lauantaina 17.3. Silloin Sampo nappasi toisen kiinnityksen lentopallon Mestaruusliigan välieriin, kun ottelu päättyi värikkäiden vaiheiden jälkeen vierasvoittoon lukemin 3–2. Sunnuntaina Sampo varmisti paikkansa välierissä kotonaan niin ikään luvuin 3–2. Kuva: Tuomas Pelto.

LENTOPALLO. Raision Loimu lähti lentopallon Mestaruusliigan puolivälierin kolmanteen koitokseen sunnuntaina 18. maaliskuuta selkä seinää vasten, kun Sampo Volley oli voittanut kaksi ensimmäistä kohtaamista. Loimu oli pistänyt kahdesti Sampon ahtaalle, mutta runkosarjan kakkonen puristi ensimmäisten otteluiden voitot etenkin virolaisvahvistus Andrus Raadikin johdolla. Ottelusarjan kolmas kohtaaminen noudatti aiempien otteluiden kaavaa ja ratkaisijakin oli lopulta aiemmista peleistä tuttu. Pielaveden liikuntahallin yleisö pääsi Sampo Volleyn johdattamana juhlimaan välieräpaikkaa 3–2 (25–10, 20–25, 26–28, 29–27, 15–7) kotivoitolla.

– Hieno sarja, jonka parempi voitti. Meillä oli omat saumamme, mutta emme tarttuneet riihin riittävän tiukasti, kommentoi Loimun libero Ville Sihvonen.

Ottelun avauserä oli loimulaisittain katastrofaalinen ja näytti kuin olisi käynyt kuuluisa ”jalat jäi bussiin”, vaikka Loimu saapui Pielavedelle jo ottelua edeltävänä päivänä. 25–10 päättyneen avauserän jälkeen kotiyleisö saattoikin odottaa helpohkoa iltapuhdetta, mutta Loimu ei ollut valmis antautumaan taisteluitta. Loimun kapteeni Gino Naarden otti toisessa erässä joukkueensa reppuselkään ja alkoi tehdä sitä, mitä hakkurin kuuluukin, eli hakkaamaan palloa oikein olan takaa. Gino teki toisen erän aikana 11 pistettä tehoin +9 ja pitkälle erätauolle lähdettiin tasatilanteessa. 

Kolmas erä jatkui siitä, mihin avauserä päättyi, eli Naarden piti Loimun toiveita ottelusarjan jatkamisesta tiistaina Raisiossa yhä hengissä. Kolmannen erän saldoksi tuli 10 pistettä. Jatkopalloille venyneen erän neljästä viimeisestä Loimun pisteestä kolme oli Naardenin hyökkäyspisteitä ja viimeinen Sampon Andrus Raadikin hyökkäysvirhe. Ottelun kulminaatiopisteeksi muodostunut neljäs erä eteni tasaisissa merkeissä kalkkiviivoille asti. Loimu pääsi yrittämään ottelun katkaisua ottelupallotilanteessa 23–24, mutta Sampo selvitti sen ja Loimu sortui muutamaan omaan virheeseen. Vieraiden onnistumisista vastasi jälleen Naarden. Erä venyi pitkälle jatkopalloille ja päättyi Timo Leikkaan ja Mikko Väliahon peräkkäisiin hyökkäyspisteisiin.

Neljännen erän tappio oli raskas isku Loimulle ja viidennen erän alku oli perjantain toisen osaottelun tapaan murheellinen. Loimun päävalmentaja Christophe Achten yritti katkaista Sampon rynnistystä aikalisillä tilanteissa 3–0 ja 8–1, mutta sekä ottelu että ottelusarja olivat käytännössä jo ratkenneet.  Päätöspisteen iski parkettiin koko ottelusarjan ykköstähti Andrus Raadik.

– Olen ylpeä joukkueestani. Nämä kaksi viimeistä peliä ovat olleet kiinni sekä onnesta että tietysti myös kokemuksesta. Olisimme ansainneet vähintään yhden pelin lisää Raisiossa. Olimme tässä viimeisessä pelissä vielä lähempänä voittoa kuin kotipelissämme. Hyvä että pystyimme parantamaan peliämme, summasi sarjan lopputulokseen ja kauden päättymiseen pettynyt Loimun päävalmentaja Christophe Achten.

Aiemmissa otteluissa 28 ja 27 pistettä tehnyt Raadik oli jälleen Sampon tuki ja turva tehden 28 pistettä. Se ei kuitenkaan riittänyt ottelun parhaan pistemiehen titteliin, sillä Loimun kapteeni Gino Naarden ei olisi halunnut vielä aloittaa kesälomaa ja nakutti 35 pistettä tehoin +25. Hakkurin huippusaalis ei kuitenkaan tuonut kaudelle jatkoa, kun kaikki muut laitapelaajat jäivät ottelussa tehoissaan pakkasen puolelle.