Tiina Nordblomin tussimaalauksia esillä Pregossa

Tiina Nordblomin tussi- ja vesivärimaalauksia on esillä 16. maaliskuuta asti Ravintola Pregossa. Kuva: Linda Luoma.

KAARINA. Kaarinan Taideyhdistykseen kuuluvan Tiina Nordblomin tussi- ja vesivärimaalauksia on esillä 16. maaliskuuta asti Ravintola Pregossa. Nordblom on saanut oppinsa Kaarinan kansalaisopistossa kiinalaista tussimaalausta opettavalta Raija Tuomaalalta.

– Olen harrastanut koko ikäni enemmän tai vähemmän sekatekniikalla maalaamista, kun taas tussimaalaukseen tutustuin tämän vuosikymmenen alussa. Tämä näyttely keskittyy perinteisestä kiinalaisesta tussimaalauksesta sovellettua tekniikkaa edustaviin töihin, joita olen tehnyt täysipainoisesti lähiaikoina, Nordblom esittelee.

– Maalausharrastukselleni olen löytänyt jälleen aikaa, kun lapset ovat kasvaneet isoiksi, lisää Nordblom.

Tussimaalauksessa Nordblomia innostaa erityisesti sen rauhallisuus ja jatkuvuus.

– Tekniikan oppimisprosessi on siitä mielenkiintoinen, että se tuntuu aina vain jatkuvan. Toisaalta hauskan haasteen luo tussimaalaukselle ominainen ohut paperi, joka tarkoittaa, että teoksen on onnistuttava kerralla. Se ei ole kuten öljymaalausta, jota voi korjailla tuon tuosta vetämällä uuden kerroksen päälle, Nordblom selittää.

Kaarinassa sijaitsevan Ravintola Pregon näyttelytilan yhdistyksen jäsenet löysivät viime vuoden puolella.

– Tämä on valoisa ja mukava paikka pitää näyttelyä. Lisäksi täällä on tilaa isommillekin töille, jollaisia omatkin tussimaalaukseni ovat, Nordblom toteaa.

Katariina Mäkinen-Önsoy