Naantalin Venemessut valloittavat vierasvenesataman 25.–27. toukokuuta jo yhdeksättä kertaa. Messuviikonlopun uutuusohjelmaan kuuluu Saaristo Areena, jonka järjestävät Naantalin kaupunki ja Naantalin Venemessut. Yhteistyötä tehdään edelleen tiiviisti myös Naantalin Matkailun ja Turun Seutusanomien kanssa.

NAANTALI. Jo toukokuun viimeisen viikonlopun perinteeksi muodostuneiden Naantalin Venemessujen yhteydessä järjestetään ensimmäistä kertaa Saaristo Areena. Naantalin Venemessujen toimitusjohtaja Tuomas Levanto kertoo, että viikonlopulle 26.27. toukokuuta sijoittuvan Saaristo Areenan teemoina ovat saaristo- ja rannikkomatkailu sekä veneilyturvallisuus.

– Areenan toteuttamisessa tullaan tekemään yhteistyötä Naantalin Matkailu Oy:n kanssa. Tarkoituksena on myös tarjota alueen opiskelijoille mahdollisuus verkostoitua matkailualan ammattilaisten kanssa. Areenan tarkempi ohjelma ja puhujavieraat julkistetaan lähempänä tapahtumaa. Esiintyjien joukko tulee olemaan nimekäs, Levanto jatkaa.

Paneelikeskustelusta ja näyttelyosastoista muodostuva Saaristo Areena mahdollistaa rannikolla toimivien matkailuyrittäjien, julkisen sektorin toimijoiden ja asiakkaiden kohtaamisen. Matkailuteeman lisäksi Saaristo Areenalla käsitellään veneilyturvallisuutta.

– Naantali on nykyisin todellinen saaristokaupunki. Valtaosa Naantalin pinta-alasta on saaristoa. Mietimme, miten voisimme koota saaristo-osakuntien ja kahdeksan saaristokunnan virkamiehet ja päättäjät Naantaliin keskustelemaan meille kaikille tärkeistä aiheista ja sen vuoksi päätimme järjestää tämän Saaristo Areenan, taustoittaa Naantalin kaupunginjohtaja Jouni Mutanen ideaa Areenan taustalla.

Valmistelu hyvässä vauhdissa

Naantalin Venemessujen toimitusjohtaja Tuomas Le-
vanto on hyvillään ohjelmauutuuksiin lukeutuvasta
Saaristo Areenasta, joka järjestetään messuviikon-
loppuna 26.–27. toukokuuta. Yhteistyötä Vene-
messut tiivistää entisestään Naantalin kaupungin,
Naantalin Matkailun ja Turun Seutusanomien kanssa.
Kuva: Ville Vuorio / Naantalin Venemessut.

Viime vuonna Venemessuille osallistui ennätysmäärä näytteilleasettajia ja vieraita. Näytteilleasettajia oli 132 ja messuihin tutustui yli 15 000 vierasta. Tuomas Levannon mukaan tämän vuoden tapahtumavalmistelut ovat hyvällä mallilla.

– Tavoittelemamme kasvu näyttää mahdolliselta, sillä ilmoittautumisia on tullut jopa paremmin kuin viime vuonna, Levanto iloitsee.

Levanto paljastaa, että tapahtumassa on jälleen luvassa isoja jahteja ja monipuolista ohjelmaa.

– Muutaman vuoden tauon jälkeen messuilla nähdään taas useampia isompia jahteja kuten esimerkiksi Galeon 470 Sky, joka valittiin juuri Helsingin venemessuilla vuoden 2018 messuveneeksi, kertoo Levanto.

– Ohjelmapuolesta on taas tulossa todella laadukas ja kiinnostava. Messuilla yritetään muun muassa maailmanennätystä todella huimassa lajissa, josta kerromme tarkemmin hieman lähempänä tapahtumaa, lisää Levanto.

Tapahtuman keskiössä oleva Naantalin vierasvenesatama julkistettiin Vuoden 2018 vierasvenesatama -äänestyksen rannikkoalueen voittajaksi Helsingin Vene 18 Båt -messuilla 9. helmikuuta.

– Erityisen hienoa on järjestää tapahtuma vuoden vierasvenesatamaksi veneilijöiden toimesta valitussa venesatamassa. Sataman yrittäjät saivat tunnustuksen aivan ansaitusti, Levanto sanoo.

Seutusanomat tiiviissä yhteistyössä

Näyttävän startin jälleen Naantalin kesäkaudelle antavan veneilytapahtuman päämediayhteistyökumppanina jatkaa viimevuotiseen tapaan Turun Seutusanomat.

– Seutusanomat toteuttaa viime vuonna paljon kiitosta saaneen messuliitteen, jonka Posti jakaa lehtemme välissä jokaiseen kotitalouteen 24. toukokuuta. Lehdet ovat jaossa myös messuilla, toteaa Seutusanomia julkaisevan ML-Mediat Oy:n yrittäjä Mika Leinonen.

Yleisöllä on tapahtumaan vapaa sisäänpääsy.

Katariina Mäkinen-Önsoy