Nousiaisten vesinäytteet puhtaita – mutta veden käyttökielto jatkuu vielä

NOUSIAINEN. Nousiaisten Veden verkoston tehokloorauksen jälkeisten vesinäytteiden tuloksia on varmistunut jo jonkin verran ja uusia näytteitä on otettu vielä tällä viikolla. Runkovesilinjan eri puolilta otettiin kymmenen vesinäytettä bakteeritutkimuksiin viime viikon alussa ja kaikki näytetulokset olivat puhtaita. Sen lisäksi otettiin kolmesta kohtaa eri puolilta verkostoa ns. suuren vesimäärän näyte, mikä lähetettiin Thl:än mikrobi- ja geenimarkkeritutkimuksiin. Myös näiden näytteiden tulokset, siltä osin kun ne ovat jo valmistuneet, ovat kaikki olleet puhtaita. Viruksia tai jätevesisaastumiseen viittaavia geenimarkkereita ei ole enää löytynyt.

Verkostosta tullaan ottamaan vielä uusintanäytteitä bakteeritutkimuksiin tällä viikolla ja mikäli nämäkin näytteet ovat puhtaat, keittokehotus voidaan purkaa. Tuloksia saadaan näistä näytteistä aikaisintaan perjantaina, viimeistään alkuviikosta. Verkoston puhtautta seurataan tämänkin jälkeen vielä uusintanäyttein ainakin parin viikon ajan ja ylläpitokloorausta tullaan jatkamaan vielä ainakin niin kauan.