Naantalin päivähoidon lasten teokset kutsuvat perinnepolulle

Soinisten päiväkodin 6-vuotias Sofia ja 4-vuotias Lilian ojensivat onnittelukortin yrittäjä Susanna Stolpelle, joka vietti 5. helmikuuta Naantalin Metsätähden avajaisia. Kuvat: Katariina Mäkinen-Önsoy.

Kotimaisiin perinteisiin pureutunut Taidetaivallus starttaa maanantaina 12. helmikuuta.

Tempaukseen osallistuvat yritykset:

Aurinko-optiikka, Kampaamo Sarix, Pikku Pariisi, Mainostoimisto Tyylimylly, Naantalin Silmälasi, Luontaistuote Jasmin, Divas Shoes, Suutariesteri, Tietokonepalvelu, Hautauspalvelu Pietet, Hirsimäki&Aura parturiliike, Style house, Muotikulma Krisse, Kauneushoitola Glamour, Naantalin kuntokeskus, Cafe Akseli, Foto/lasi necca, Naantalin hopeapaja, Lounasportti/Juhlakupla, Kauneushoitola Le Sorelle, Kahdeksas Kanava, Naantalin Yrittäjät, Lankakissa, Naantalin Apteekki, CCNaantali, Hiusstudio Fresco, Taloustiimi Leana, Naantalin Metsätähti, HS Ateljee-Galleria ja Naantalin fysikaalinen hoitolaitos.

NAANTALI. Ajalla 12.2.–4.3. on mahdollisuus tutustua Naantalin naisyrittäjien ja päivähoidon kolmatta kertaa järjestämään Taidetaivallukseen. Yhteensä 30 naantalilaisen yrityksen näyteikkunoihin ripustettavan näyttelyn teemana on tänä vuonna Perinnepolku.

Soinisten päiväkodista 6-vuotias Sofia ja 4-vuotias Lilian toivat maanantaina 5. helmikuuta avajaisiaan viettäneeseen Naantalin Metsätähteen taiteilemiaan paperi- ja pahviteoksia.

– Olemme askarrelleet värikkäitä pipoja ja hanskoja paperista sekä karjalanpiirakoita pahvista ja riisistä, esittelee Sofia.

– Herkullisimmilta näyttivät laskiaispullat, mutta ei niitäkään voinut syödä, koska ne olivat paperista taiteltuja, Lilian innostuu.

Tuore yrittäjä mielissään taidetempauksesta

Tuore naantalilaisyrittäjä Susanna Stolpe vietti helmikuun ensimmäisenä viikonloppuna yrityksensä, Naantalin Metsätähden, avoimia ovia, joihin saapui reilu 300 kävijää. Stolpe on haltioissaan avajaispäivälle sattuneesta päiväkotilasten vierailusta.

– Lasten tekemät teokset sopivat oivallisesti tänne kahvila–ravintolamiljööseeni, Stolpe toteaa.

– Metsätähti vastaa Immasen ja Soinisten kasvavien alueiden palvelutarpeeseen myös peruselintarvikemmyynnillä, jossa on vahvasti edustettuna lähituotteet. Ajatus Soinisten yhteisen olohuoneen, kuten yritystäni kutsun, perustamisesta syntyi hiljalleen, perheensä kanssa 15 vuoden ajan alueella asunut Stolpe jatkaa.

Soinisten päiväkodin onnittelukortti sai tuoreen
naantalilaisyrittäjä Susanna Stolpen liikuttuneeksi.

Perinnepolku on auki 24/7

Perinnepolulla voi Suutariesterin yrittäjä Maarit Lievejärven mukaan taivaltaa mihin vuorokauden aikaan tahansa, sillä kaikki työt ovat nähtävillä liikkeiden ikkunoissa.

– Yrityksittäin vaihtelevat hyvin erilaiset teokset mukailevat perinneteemaa, miten lapset kokevat, näkevät ja maistavat suomalaisen perinteen jokapäiväisessä elämässään, Lievejärvi sanoo.

Tapahtumassa ovat mukana Naantalin päiväkodit, esikoulut, perhepäivähoito sekä viskarikerho.

– Yrityksiä on mukana ympäri kaupungin. Niin ikään päiväkotiryhmät sekä Kanta- että Saaristo-Naantalista ovat lähteneet innolla mukaan, Mainostoimisto Tyylimyllyn yrittäjä Leena J. Saari iloitsee.

Perinnepolku-näyteikkunat on numeroitu opaskartalle, jonka voi napata mukaan tapahtumassa mukana olevista liikkeistä. Lisäksi kartta on ladattavissa Naantalin Yrittäjien Facebook-sivuilla.

Katariina Mäkinen-Önsoy

 

 

Soinisten päiväkodin Auringot-ryhmän tytöt esittelevät Naantalin Metsätähden yrittäjä Susanna Stolpelle tekemiään karjalanpiirakka- ja laskiaispulla-aiheisia töitään.