MIELIPIDE. Olen eläkeläinen. Kaaduin pyörällä lokakuussa. Polvi murtui. Olin Raision sairaalassa seitsemän viikkoa rullatuolissa. Kuntoutus oli hyvää sairaalan kuntoutusosastolla.

Sairaalan lasku oli isompi kuin kuukauden eläkkeeni. Olen joutunut lainaamaan naiskaveriltani rahaa maksamiseen. Vielä on maksamatta kolmasosa. Siitä tulee huono itsetunto. Se tekee ihmisen katkeraksi, kun on pieni eläke eikä pysty laskuja maksamaan.

Sukulaiseni auttoivat, jotta sain ruokaa. Kävin myös A-Killassa leipäjonossa hakemassa ilmaista ruokaa. Häpesin olla A-killan ruokajonossa, mutta ajattelin saavani ilmaista ruokaa, jolloin ei olisi nälkä enää mentyäni illalla nukkumaan.

Kun eläkeläinen joutuu maksu- ja laskukierteeseen, häntä pitäisi auttaa. Tämä yhteiskunta ei auta. Tässä yhteiskunnassa pitäisi puhua asioista, jotka ovat olennaisia: köyhyydestä ja kurjuudesta, jota on Suomessa paljon.

Pitäisi vähentää eriarvoisuutta.

Jarmo Merinen

Vasemmistoliitto

Raisio