Messukeskus täynnä sommitelmia, nikkarointia ja rakennushaaveita

Rakennuskuumeisille on tarjolla asianmukaista ensihoitoa 9.–11. helmikuuta, kun noin 250 yritystä kokoontuu Turun Messukeskukseen esittelemään rakentamisen, remontoimisen, sisustamisen ja uudistamisen trendejä. Näytteilleasettajien kautta esittelyssä ovat muun muassa tontit, kaavoitus, maanrakennus, valmistalot, vapaa-ajan asunnot, rakennusmateriaalit ja -tarvikkeet, energiaratkaisut, piharakentaminen, autotallit, kodin turvallisuus, kiinteistönvälitys, keittiöt, kylpyhuoneet, saunat, ikkunat, huonekalut, matot ja tekstiilit, valaisimet, kodinkoneet, viihde-elektroniikka, kotiteatterit ja sisustussuunnittelu.

Tänä vuonna Rakenna & Sisusta -messut järjestetään pitkästä aikaa keskellä positiivista rakennemuutosta, jonka vuoksi tällä alueella on tekijöistä paikoitellen jopa pulaa.

Ammattilaiset neuvovat messuvieraita

Messujen uudelle neuvonta-alueelle voi varata ennakkoon aikoja haluamaltaan asiantuntijalta ja keskustella sisustusratkaisuista paikan päällä. Tavoitteena on, että jokainen messukävijä saa halutessaan mahdollisimman yksilöllistä apua ja vinkkiä omaan rakennus- tai sisustusongelmaansa.

Sisustussuunnittelija Tomi Kouvolan isännöimälle sisustusklinikalle kannattaa myös ottaa mukaan valokuvia ja pohjapiirros uudistamista kaipaavasta kohteesta. Kouvola luennoi lauantaina kauniista ja toimivasta kodista ja kertoo ideoita mistä voi hakea vinkkejä, kun sisustuskuume nousee.

Yleisö pääsee Strömsö-ohjelmasta tutun puusepän Jim Björnin matkassa tutustumaan nikkarointi-ideoihin. Björni nikkaroi messuilla lauantaina ja sunnuntaina.

Tavoitteena terveellinen talo

Ammattilaisille suunnattu Lounais-Suomen Rakennuspäivä perjantaina pureutuu muun muassa kosteudenhallinta-asetuksiin, terveen talon toteutuksen kriteeristöön ja rakennusalan suhdanteisiin.

Yleisölle on puolestaan tarjolla muun muassa Turun yliopiston puheenvuoro siitä, miksi rakennukset homehtuvat. Sunnuntaina Sisäilmayhdistyksen puheenvuorossa keskustellaan siitä, minkälaisia vaurioita sisäilmamittauksilla voi mitata ja mitkä löydökset vaativat välitöntä korjausta.

Lauantaina on tarjolla ajankohtaista kiinteistöasiaa muun muassa taloyhtiöiden hallituksen jäsenille. Tietoa on luvassa muun muassa kylpyhuonekorjauksista ja huoneistoremonttien merkityksestä asunnonarvoon.

Kilpailuja ja palkintoja

Messuilla jaetaan myös Lounais-Suomen alueen talonrakentamisen työturvallisuuskilpailun palkinnot.

Muuraustaitokilpailussa kisailevat jälleen vastakkain alueen oppilaitosten mukaan valitut oppilaat. Taidoista otetaan mittaa lauantaina kello 14.30.