Meriverkostot-tapahtumassa ennätysmäärä näytteilleasettajia

Meriverkostot 2018 -tapahtuma järjestetään Naantalin kylpylässä 13. maaliskuuta. Seutusanomien kuva-arkisto.

Naantalin Kylpylän Ball Roomin sekä Birgitta ja Kristiina -luentosalit 13.3. täyttävä meriteollisuuden verkostotapahtuma on täynnä näytteilleasettajien osalta. Myös ohjelmakokonaisuus on viimeisiä viilauksia vaille valmis.

NAANTALI. Viime vuonna suosiota saavuttanut ensimmäinen Meriverkostot-tapahtuma on jälleen huippuvireessä. Tiistaina 13. maaliskuuta kello 13–17 Naantalin Kylpylän Ball Roomissa järjestettävän tapahtuman kaikki 50 näytteilleasettajapaikkaa ovat varattuja. Lisäksi jonossa on 16 yritystä eri puolilta Suomea.

Meriverkostot 2018 on Naantalin kaupungin elinkeinoasiamies Jorma Rannan mukaan oiva tilaisuus yrityksille luoda yhteistyötä ja solmia uusia liikesuhteita.

– Tapahtuman suosio on yllättänyt, koska kyseessä on kuitenkin tietylle kohderyhmälle suunnattu ammattilaistapahtuma. Tapahtuma näyttää siis tulleen tarpeeseen, vaikka laivateollisuudella onkin meneillään aikakausi, jossa työtä on useiksi vuosiksi valtavalle yritysjoukolle ja monenlaiselle osaajalle, Ranta toteaa.

Tilaisuuden aloittavat Birgitta ja Kristiina -luentosaleissa pidettävät asiantuntijapuheenvuorot, joissa pohditaan muun muassa alan uusia mahdollisuuksia ja kehityspolkuja sekä kansainvälistymistä. Messutapahtuma on heti puheenvuorojen jälkeen Ball Roomissa noin klo 14.15 alkaen.

Paikallisista yrityksistä ovat mukana esimerkiksi Aurakorro Oy Maskusta, Besase Oy, Logoa Oy, Sensorex Oy, Sihy Oy, Turun Korjaustelakka Oy ja Varsinais-Suomen Apuvoima Oy Naantalista sekä Europlan Engineering Oy, Hermanns Finland Ltd ja Paattimaakarit Oy Raisiosta. Edellisten lisäksi näytteilleasettajia tulee laajasti myös muun muassa Helsingin seudulta, Kangasalalta, Porvoosta ja Kokkolasta.

Ranta kertoo, että tämänvuotinen tapahtuma on sisällöltään selkeästi edellistä valtakunnallisempi.

– Viime vuonna näytteilleasettajista suurin osa tuli Varsinais-Suomesta. Tänä vuonna näytteilleasettajia tulee tasaisemmin eri puolilta Suomea. Muutosta on myös siinä, että näytteilleasettajissa on nyt enemmän laivarakenteisiin liittyviä tekniikkatoimittajia, kun viime vuonna keskusteltiin enemmän sisustamiseen ja varustelemiseen liittyvistä asioista.

Pääsymaksuttomaan tapahtumaan odotetaan 350 kävijää.

– Arvio perustuu ensimmäisen Meriverkostot-tapahtuman herättämään kiinnostukseen viime huhtikuussa, jolloin se keräsi Naantalin satamaan reilut 200 osallistujaa, Ranta lisää.

Katariina Mäkinen-Önsoy