Leka Volley päihitti Loimun Turussa

Kuva: Tuomas Pelto.

LENTOPALLO. Raision Loimun toinen lentopallon Mestaruusliigan kotiottelu Kupittaan palloiluhallissa Turussa päättyi vierasvoittoon perjantaina 23. helmikuuta, kun Leka Volley nappasi puhtaan 3–0 (26–24, 25–21, 25–19) voiton mukaansa Savoon. Vierailijat olivat vuoristorataottelussa kärsivällisempiä ja sekä hyökkäsivät että puolustivat paremmin. Loimulaisittain ottelun valopilkut keskittyivät keskitorjujaosastolle. Trent O’Dea pelasi erinomaisen ottelun ja Tuomas Koppanen nappasi kauden sadannen torjuntapisteensä.

Ottelu alkoi Loimun komennossa ja Leka yritti rikkoa kotijoukkueen virettä aikalisällä tilanteessa 8-4. Pian vieraat nousivatkin passari Akseli Lankisen syöttövuorolla pisteen päähän. Kotijoukkue näytti kuitenkin karkaavan uudestaan kohti erävoittoa, mutta tilanteessa 20–15 tapahtui käänne, jonka jälkeen erinomaisesti puolustaneet ja kärsivällisesti hyökänneet vierailijat veivät erän luvuin 4–11.

– Aloitimme hyvin, mutta meidän olisi pitänyt pystyä päättämään ensimmäinen erä. Se oli ottelun kulminaatiopiste. Leka puolusti tänään uskomattoman hyvin, kehui Loimun päävalmentaja Christophe Achten.

Toisen erän alku meni Loimun osalta vielä avauserän käsistä luisumista ihmetellessä, mutta Tuomas Koppasen kauden sadas torjuntapiste tilanteessa 6–11 herätti isännätkin pelaamaan ja taistelemaan erävoitosta. Erän edetessä Loimu haki piristystä otteisiin vaihtamalla heikon pelin pelanneen hakkuri Gino Naardenin tilalle Karri Sihvosen. Vierailijat sen sijaan vaihtoivat nuoren Jere Heiskasen tilalle Redi Kocin. Erän ratkaisu nähtiin kun Lekan vaihtopenkiltä asteli Lasse Jäntti syöttönurkkaukseen. Kaksi ässääkin sisältänyt syöttövuoro siivitti vieraat pitkälle erätauolle 2–0 johtoasemassa.

Kolmannen erän alku näytti, että isännät saisivat käännettyä ottelun kulun, mutta niin vaan vierailijat nousivat jälleen vuoristoradassa tasoihin tilanteeseen 17–17. Päätöserässä 11 pistettä Lekalle omilla virheillään lahjoittanut Loimu ei lopulta pystynyt pistämään kapuloita savolaisten rattaisiin. Ottelu päättyi hyvin kuvainnollisesti palloon, jossa Naarden peippasi heikkolaatuisen passin antenniin.

Muutamissa viime peleissä hieman vaikeuksissa ollut Loimun vastaanotto toimi Kupittaalla riittävällä tasolla, mutta ongelmia oli niin passi, kuin hyökkäyspelaamisessa. Loimun paras pistemies oli keskitorjuja Trent O’Dea, joka teki 15 pistettä tehoin +12. Lekan paras pistemies Samuli Kaislasalo teki saman verran pisteitä tehoin +9. O’Dea ja Kaislasalo valittiin myös joukkueidensa parhaiksi pelaajiksi.

– Valitettavasti me emme pystyneet päättämään eriä, vaikka johdimme niitä. Leka puolusti erittäin hyvin tänään. Oma peli oli kohtalaisen hyvä, mutta kyse ei ole omasta pelistä, vaan joukkueesta ja siinä emme tänään onnistuneet, sanoi O’Dea.