LENTOPALLO. Raision Loimun suksi kulki hyvin hiihtolomaviikon avausottelussa lauantaina 17. helmikuuta Akaa-Volleyta vastaan. Virheisiin sortunut vierailija poistui Kerttulan liikuntahallista 3–0 (25–21, 25–15, 25–19) tappio niskassaan. Akaalaisittain ottelun positiivisimpia asioita oli rytmikkäästi ja äänekkäästi läpi ottelun omiaan tukenut kannattajaryhmä.

– Tuntui hyvältä voittaa puhtaasti kotiyleisön edessä. Ei voida kuitenkaan tällä pelillä olla tyytyväisiä. Jäi pirusti parannettavaa. Mutta tehtiin tarpeeksi ja saatiin tärkeät kolme pinnaa, kommentoi Loimun Ville Sihvonen. 

Kolmen ottelun voittoputkessa oleva Loimu nousi kolmen pisteen ansiosta sarjataulukossa viidennelle sijalle. Alapuolelle jääneillä Leka Volleylla ja Team Lakkapäällä on vähemmän pelejä pelattuna, mutta kolmikolla on myös keskinäisiä otteluita jäljellä runkosarjan päätöskierroksilla. Tilanne ennen neljää viimeistä ottelua onkin siis kutkuttava.

Akaa-Volleyn kokoonpanosta puuttui kolme pelaajaa, mikä osaltaan sotki päävalmentaja Lauri Tihisen palapeliä. Loimu sen sijaan pelasi täydellä rosterilla lähes kaikkia pelaajia hyödyntäen – Verneri Vetriötä lukuun ottamatta kaikki pelaajat pääsivät näyttämään osaamistaan parketilla.

Loimun vastaanotto oli pienissä vaikeuksissa läpi ottelun, mutta hyökkäys oli silti riittävän tehokasta puhtaaseen voittoon, kun vierailijat avittivat 33 virheellään isäntiä. Ero Loimun virhesaldoon oli merkittävä, sillä isännät antoivat virheillään vain 14 pistettä Akaa-Volleylle. Loimu oli ottelussa niskan päällä pieniä hetkiä lukuunottamatta koko ajan.

– Teimme kahteen ensimmäiseen erään vain 6 virhettä, kun vastustaja teki 21. Jäin kaipaamaan Akaalta parempaa taisteluhenkeä, sillä kaksi aiempaa tämän kauden kohtaamista ovat olleet tasaisia vääntöjä. Meillä oli hyvä harjoitusviikko, mutta emme saaneet tuotua samaa tekemistä tänään peliin. Olen kuitenkin tyytyväinen kolmesta pisteestä ja siitä että nousimme tänään viidenneksi sarjataulukossa, kommentoi Loimun päävalmentaja Christophe Achten tyytyväisenä.

Ottelun paras pistemies oli vieraiden hakkuri Ryan Mather, joka teki 14 pistettä. Hänkin jäi tehoissa vain 3 pistettä plussalle. Vieraiden parhaaksi pelaajaksi valittu Teemu Koivunen teki 8 pistettä vailla virheitä. Loimusta Janne Marttila teki 11 pistettä tehoin +7 ja hakkuri Gino Naarden 10 +4.

Loimun seuraava ottelu isketään Kupittaan palloiluhallissa perjantaina 23. helmikuuta. Kyseessä on ns. kuuden pisteen ottelu, kun sarjataulukon 5. sijasta kamppailevat Loimu ja Leka Volley iskevät vastakkain.