LOIMULLE VAKUUTTAVA VIERASVOITTO KOKKOLASTA

LENTOPALLO. Raision Loimu laittoi vieraskenttien tappioputkensa poikki sunnuntaina Kokkolassa tyylikkäästi, kun Tiikereiden kynnet loimutettiin luvuin 3–0 (25–18, 25–21, 25–23). Loimun vieraskenttien tappioputki ehti venähtää jo seitsemän ottelun mittaiseksi. Edellinen vierasvoitto oli niin ikään puhdas erätappioton voitto Loimaalta marraskuun puolivälistä.

Pari viikkoa sitten Loimu jäi Kokkolassa ilman erävoittoa, mutta tällä kertaa vaakakupit olivat kallistuneet päinvastaiseen asentoon. Ottelun avauserä oli tasainen tekniseen aikalisään asti, mutta sen jälkeen Loimu karkasi Verneri Vetriön kahden peräkkäisen ässäsyötön siivittämänä 14–19 johtoon. Tämä hankittu etu piti erän loppuun asti.

Toisen erän Loimu aloitti vahvasti, mutta Tiikerit nousi Ruotsin maajoukkuehakkuri Fredric Gustavssonin johdolla peliin mukaan. Pitkälle erätauolle siirryttiin kuitenkin Loimun johdossa, kun Gino Naarden päätti toisen erän viimeiseksi jääneen pallon hyökkäyspisteeseen. Kolmas erä oli ottelun tasaisin ja ainoa, jota Tiikerit johti teknisellä aikalisällä. Sen jälkeen hakkurit ottivat roolia syöttönurkkauksessa, kun ensin Loimun Gino Naarden siivitti kahdella ässällä vieraat pienelle karkumatkalle, mutta isännät tulivat takaisin rinnalle vastaavasti hakkuri Gustavssonin kahdella ässällä. Loimu pääsi ensimmäisenä yrittämään erän katkaisua, mutta kaksi ensimmäistä erä- ja ottelupalloa eivät tuoneet ratkaisua. Kolmas ottelupallo toi lopulta ratkaisun, kun Naarden hyökkäsi pallon isäntien parkettiin. 

– Loimu oli tänään hyvä. Torjunta- ja puolustuspelissä hävittiin koko ajan. Me emme saaneet vaikeita palloja ylös ja taistelupallot hävittiin, kommentoi Tiikeri-luotsi Tapio Nissi.

Loimun paras pistemies oli Gino Naarden, joka teki 15 pistettä tehoin +6. Häntäkin tehokkaammin pelasi yleispelaaja Janne Marttila, joka teki 14 pistettä tehoin +12. Myös Verneri Vetriö ja Trent O’Dea onnistuivat maininnan arvoisesti. Eikä vierasjoukkueesta oikeastaan löytynyt heikkoa lenkkiä sunnuntaina. Tiikereistä Gustavsson teki 20 pistettä.

– Ottelu oli todella tärkeä molemmille. Olen tyytyväinen siihen, miten tällä kertaa onnistuimme täällä koko joukkueena, totesi Loimun päävalmentaja Christophe Achten.

Loimu vankisti voitolla sarjan 7. sijaansa. Loimun ottelut jatkuvat sunnuntaina 11. helmikuuta, kun viimeisestä pudotuspelipaikasta taisteleva Ismo Tuomisen johtama Vantaa Ducks saapuu vierailulle Raisioon.