Vuoden urheiluseurana palkittu Kaarinan Pojat juhlisti tunnustusta kakkukahvein

Jalkapalloseura Kaarinan Pojat palkittiin Suomen urheilugaalassa vuoden urheiluseurana, minkä kunniaksi Aktia Arenalla tarjottiin sunnuntaina kakkukahvit. Jäsenten mukaan tunnustus on hieno startti seuran 60-vuotisjuhlavuodelle. Urheiluseura painottaa juhlavuonna ennen kaikkea yhdessä tekemisen merkitystä.

KAARINA. Tammikuun 18. päivänä Hartwall Areenalla palkittiin urheilun saralla ansioituneita toimijoita vuotuisessa Suomen urheilugaalassa. Todellinen onnenpotku osui Kaarinaan, kun pitkään kaupungissa vaikuttanut Kaarinan Pojat valittiin vuoden 2017 urheiluseuraksi. Palkinnoksi seura sai jykevännäköisen Uno-pokaalin sekä Alkon lahjoittaman 10 000 euron stipendin. Voittoa juhlistettiin Kaarinassa Aktia Arenalla kakkukahvien merkeissä sunnuntaina 28.1.

KaaPon puheenjohtaja Olli Tuominen pitää palkintoa hienona tunnustuksena jalkapallolle.

– Tämä oli ensimmäinen kerta, kun futisseura voitti palkinnon. Muutoinkin seurat harvemmin saavat tunnustuksia. Totta kai se tuntuu hienolle, Tuominen iloitsee.

Kim Ekroosin (vas.) ja Olli Tuomisen hymy oli herkässä Vuoden urheiluseura -palkinnon johdosta.

Osana ihmisten arkea

Urheilugaalan palkintokriteereihin kuului tänä vuonna tulevaisuutta koskevissa haasteissa ja mahdollisuuksien hyödyntämisessä onnistuminen. KaaPon puheenjohtajan mukaan seuran toiminnassa merkittävää on jalkapallovalmennuksen lisäksi myös pelikentän ulkopuolella tehtävä työ.

– Haluamme olla ihmisten arjessa monipuolisesti mukana. Koetamme löytää myös niitä ihmisiä, jotka eivät ole normaalitoiminnassa mukana. Tavoitteemme on ennen kaikkea yhteisöllisyyden kasvattaminen. Kohtalaisen hyvin olemme tässä onnistuneetkin, toteaa jalkapallotoiminnassa kohta jo 40 vuotta mukana ollut Tuominen.

KaaPossa panostetaan lisäksi muun muassa syrjinnän ehkäisemiseen.

– Meillä on ehdottomasti punainen kortti kaikenlaiselle rasismille, puheenjohtaja lisää.

Hieno alku juhlavuodelle

KaaPo on perustettu vuonna 1958 ja se täyttää tänä vuonna 60 vuotta. Yksi suurimpia juhlavuoden tapahtumia on 25.–26.8. järjestettävä 60-vuotisjuhlaturnaus. Toiminnanjohtaja Kim Ekroosin mukaan juhlavuosi ei olisi voinut paremmin alkaa.

– Onhan palkinnon saaminen kieltämättä hieno startti alkavalle juhlavuodelle. Vieläkin on hieman hämmentynyt fiilis. Tämä on suuri kunnia ja iso kiitos tehdystä työstä, toteaa Ekroos.

Seurassa pelaava Feeli Syrén oli saapunut juhlakahveille perheensä kanssa. Nuorimies oli niin ikään paikan päällä Hartwall Areenalla palkintoiltana.

– Tilaisuus oli hieno ja Hartwall Areena oli valaistu todella hienosti. Seuramme täytti palkinnolle annetut kriteerit hyvin. Hienoa KaaPossa on erityisesti se, että se panostaa nuoriin, Syrén kiittelee.

KaaPossa on kaiken kaikkiaan 1 300 jäsentä, joista 900 on pelaajia. Urheiluseuran keskeisiä tavoitteita on toimia vahvana kasvattajaseurana ja viedä osaltaan jalkapallon asemaa eteenpäin.

Feeli Syrén oli saapunut juhlakahveille vanhempiensa Janinan ja Maukan kanssa.

Jaakko Virrankoski