Suomen mestari Kylmänen on Raision vuoden urheilija!

Haaveena treenistipendi ulkomaille ja menestyminen ensi kesän EM-kisoissa

Raision Kuulan yleisurheilija Johanna Kylmänen valittiin Raision vuoden urheilijaksi. Kuvat: Ragip Önsoy.

Yleisurheilija Johanna Kylmänen valittiin Raision vuoden urheilijaksi. Vuoden valmentajan titteli meni Raision Ryhdissä soveltavaa judoa valmentavalle Tuula Holtille ja vuoden joukkueena palkittiin Raision Nuorisokiekon Flyers. Lisäksi Raision kaupunki muisti 18 muuta Suomen mestaruuden tai kansainvälisissä arvokilpailuissa mitalisijan saavuttanutta raisiolaista urheilijaa.

RAISIO. Tiistaina 16. tammikuuta Raision kaupungintalolla koettiin urheilugaalan tuntua, kun vapaa-aikalautakunnan valitsemat vuonna 2017 arvokisamenestystä kaupunkiin tuoneet urheilijat ja valmentajat julkistettiin.

Vuoden urheilijana palkittiin Raision Kuulan yleisurheilija Johanna Kylmänen. Kylmäsen saavutuksena viime kesältä ovat Suomen mestaruudet ja kärkitulokset T15-sarjan 100 metrillä (12,06) ja 300 metrillä (39,55) sekä viisiottelussa (2522).

– Valinta vuoden urheilijaksi tuli mahtavana yllätyksenä. Kiitos kuuluu myös valmentaja–isälleni, jonka kanssa sujuu yllättävän hyvin pieniä erimielisyyksiä lukuun ottamatta, juoksijalupaus toteaa hymyillen.

100 metrin ja 300 metrin juoksujen ajat ovat myös Varsinais-Suomen piiriennätyksiä. Lisäksi Kylmänen oli mukana kaikissa kolmessa SM-mitaleilla palkitussa Raision Kuulan viestijoukkueessa.

Viidestä kuuteen kertaa viikossa lajitreeneissä käyvä Kylmänen tähyilee jo aikoja, jolloin pääsee halleilta ulos harjoittelemaan. Edessä siintävät myös heinäkuiset nuorten EM-kisat Unkarissa sekä elokuulle sijoittuvat SM-kisat.

– Haaveenani olisi päästä edustamaan Suomea isompiin kisoihin, 16 vuotta maaliskuussa täyttävä Kylmänen kertoo.

– Treenaan yleensä Raision Kerttulassa ja Turun Kupittaalla. Lisäksi minulla on tanssiharjoitukset kerran viikossa. Olisi hienoa pystyä treenaamaan ulkoradoilla ympäri vuoden. Se vaatisi tietysti treenistipendiä ulkomaille, lisää Kylmänen.

Vuoden valmentaja judosta ja joukkue ringetestä

Kaikki vuonna 2017 Suomen mestaruuksia ja kansainvälisten arvokisojen mitalisijoja saavuttaneet raisiolaisurheilijat palkittiin 16.1. kaupungintalolla järjestetyssä juhlassa.

Vuoden valmentajaksi valittiin Raision Ryhdissä soveltavaa judoa valmentava Tuula Holtti. Useita vuosia soveltavan judon valmentajana toimineen Holtin valmennettavien viime vuoden saavutuksiin kuuluvat Matti Heinon MM- ja SM-kullat, Hanna Summasen SM-hopea ja Markus Vainion SM-pronssi. Ryhti on Turun seudulla ainoa seura, jossa sovellettua judoa voi harrastaa.

Vuoden joukkueen palkinnon pokkasi SM-kultaa kaudella 2016–2017 voittaneen Raision Nuorisokiekon (RNK) ringettejoukkue Flyers. Joukkueen valmentaja Timo Himberg luotsasi päävalmentajan roolissa myös Suomen ringeten maailmanmestariksi joulukuussa. Voittoisassa maajoukkueessa pelasi RNK:sta Susanna Tapani, Fiia-Rebecca Impilä ja Tanja Eloranta.

Raision kaupunginjohtaja Ari Korhonen pitää tärkeänä
kunnan roolia liikunnan edellytysten ylläpitäjänä.
Hän suitsuttaa myös seurayhteistyön merkitystä
liikuntakaupungiksi nimeämässään Raisiossa.

Kaupunki huolehtii liikuntapaikoista

Palkintoja olivat jakamassa tuore sivistysjohtaja Juha-Pekka Lehmus, liikunta- ja nuorisotoimenjohtaja Reijo Hakorinta ja kaupunginjohtaja Ari Korhonen.

Korhonen korostaa kunnan roolia liikunnan edellytysten mahdollistajana.

– Liikuntakaupunkimme Raisio satsaa esimerkiksi 3,5 miljoonaa euroa Kerttulan liikuntahallin peruskorjaukseen, jota tehdään vielä vuoden päivät. Vaisaareen saadaan tekonurmikenttä vuosien 2018–2019 aikana, jonka jälkeen sitten siirrytään mahdollisen palloiluhallin ideointiin, sanoo kaupunginjohtaja juhlapuheessaan.

Katariina Mäkinen-Önsoy

 

 

Kaikki palkitut löytyvät täältä.