Rekrytointitapahtuma valtaa Lietohallin 18.1.

Liedon kunta järjestää ensimmäisen Kesäduuni 2018 -koulutus- ja rekrytointitapahtuman Lietohallissa torstaina 18. tammikuuta. Kuva: Ragip Önsoy.

LIETO. Liedon kunta järjestää ensimmäistä kertaa Kesäduuni 2018 -koulutus- ja rekrytointitapahtuman Lietohallissa 18. tammikuuta kello 8.30–16. Tapahtuman kohderyhmänä on 1000 lietolaista nuorta.

Liedon yritys- ja työllisyyskoordinaattori Mika Stepanoffin mukaan kävijöille tarjoutuu mahdollisuus saada tietoa työ-, harjoittelu- ja opiskelupaikoista sekä tavata yritysten edustajia.

– Aamupäivän aikana tapahtumaan osallistuvat yläkoulujen 8. ja 9. luokkien oppilaat, iltapävällä vuorossa ovat toisen asteen opiskelijat sekä työllisyyspalveluiden asiakkaat. Myös Turussa opiskelevat lietolaiset lukion ja Turun ammatti-instituutin opiskelijat saavat osallistua tapahtumaan, mistä iso kiitos kuuluu Turun kaupungille, Stepanoff sanoo.

Tapahtumaan on ilmoittautunut 30 yritystä, joiden esittelypöydät löytyvät hallista.

– Esittelyssä on monenlaisia työllisyys- ja koulutusmahdollisuuksia. Tapahtumaa ei ole rajattu ainoastaan kesätyöpaikkojen esittelyyn vaan yrityksiä on rohkaistu kertomaan kaikista työvoimatarpeistaan. Mukana on myös muun muassa Turun oppisopimustoimisto sekä kolmannen sektorin toimijoita, Stepanoff toteaa.

Novidan liiketalouden opiskelijat toteuttavat ilmoittautuneiden yritysten antamien tietojen mukaan esittelyjulisteita. Julisteen tarkoituksena on esitellä yritystä tapahtumaan aamupäivällä osallistuville yläkoululaisille ja kertoa muun muassa yrityksen toimialasta, työtehtävistä sekä TET-jaksoista.

Mukaan ilmoittautuneille yrityksille on varattu oma esittelypiste tapahtuman yrityskylästä. Yrityksen käytössä on esittelypöytä ja tuoli. Lisäksi pukuhuonetiloja on varattu yritysesittelyjen tai ryhmähaastattelujen järjestämiseen.

Stepanoff kertoo, että idea rekry- ja koulutustapahtuman järjestämiseen lähti liikkeelle työnantajien sekä nuorten ahkerista yhteydenotoista.

– Lietohallista löytyivät sopivat tilat tapahtumalle. Tarkoituksena on tuoda työnantajat ja -hakijat yhteen saman katon alle ja luoda kohtaamisia, Stepanoff lisää.

Tapahtumapäivän aikana Lieto-hallin aulatilassa palvelee oppilaskuntien kahvio.

Katariina Mäkinen-Önsoy