Kuntapäättäjän kulma: AD 2018

KOLUMNI. Istuskelen kauris-kytiksellä metsän siimeksessä isoisäni mailla ja haaveilen vuodesta 2018.

Ois se vaan kiva jos…

Kaarinan kaupunki vihdoinkin kunnioittaisi vuonna 2007 tehtyä palkkauspäätöstä ja myöntäisi sen korotuksen niille runsaalle 200 työntekijälle, jotka eivät sitä vielä ole saaneet. Jos maankäytössä päästäisiin eroon vanhasta “centterin” talosta ja keskusta rakentuisi sellaiseksi, missä olisi hyvä yrittää ja asua (ja nähdä jotain iltaisin). Eikä uusi ohjelmallinen ravitsemusliikekkään keskustaan huono olisi. Ja jos rakennusjärjestyksellä suotaisiin, että rannoilla saisi asua, elää ja rakentaa.

Valtiolta haaveilisin, että Kurkelantien ja Pyhänkatariinantien risteys olisi turvallinen ylittää ja Kurkelantietä pitkin pääsisi saaristoon.

Uudelle työllisyyskoordinaattorille toivoisin onnea matkaan. Toivottavasti löytää uusia keinoja työllisyyden parantamiseen, hiipuvien tilalle. Kaupungin soisi pääsevän liki miljoonan euron “kela- sakoista” eroon. Onnea ja menestystä koordinaattorille!

Toivon, että Kaarina nousee parhaaksi kunnaksi vapaa-ajan palveluiden saralla: Uimahallin laajennus saadaan investointiohjelmaan ja Hovirinnan ranta puistoineen valmistuu aikataulussa. Palloiluhalli, sulkapallohalli ja Voivalan nuorisokeskus valmistuvat. Ja jo olemassa olevat hallit tarjoavat jatkossakin loistavat puitteet vapaa-ajan viettoon.

Toivon myös, että Vuolahden leirikeskus kunnostetaan EU-tuilla kansainväliset puitteet täyttäväksi leirikeskukseksi, ja että matkailu piristyy Kaarinassa linnanraunioille avattavan matkailukeskuksen ja käsityöläiskylän voimin.

Maakuntavaaleista ja Sotesta ei edes minun mielikuvituksella uskalla toivoa mitään saati sitten haaveilla.

Ja vielä kasvatuksesta: Ois se vaan kiva jos…

Keskityttäisiin taas toisiimme, somettamisen sijaan. Oltaisiin rehellisesti sitä mitä ollaan ja uskallettaisiin taas olla poikia, tyttöjä, miehiä ja naisia. Uskallettaisiin juhlistaa niin isän kuin äidinkin päivää ja puhua ääneen vaikeistakin asioista. Kunnioitettaisiin toisten mielipiteitä ja sanavapautta, lehdistöä myöten.

Siitä se sitten lähtee vuosi 2018.

Uuden vuoden lupauksiksi en näitä uskalla luvata, koska niillä ei ole tapana toteutua, mutta haaveilla aina saa ja kannattaa.

Hyvää alkavaa vuotta täältä monien haaveiden Kaarinasta!

Jere Järvinen

Kaarinan kaupunginvaltuuston pj.