Kirsti Tuominen aloitti Ruskon vanhus- ja vammaisneuvoston puheenjohtajana

Kirsti Tuominen aloitti vuoden alussa Ruskon vanhus- ja vammaisneuvoston uutena puheenjohtajana. Kuva: Reima Tuominen.

Ruskon vanhus- ja vammaisneuvosto on saanut uuden puheenjohtajan. Tavoitteena on muun muassa parantaa senioriasumisen edellytyksiä ja käynnistää Ruskolle taksien kutsupalvelutoiminta.

RUSKO. Ruskon vanhus- ja vammaisneuvosto on valinnut uudeksi puheenjohtajakseen Kirsti Tuomisen 1. tammikuuta alkaen. Edellinen puheenjohtaja Sirkka-Liisa Tuominen siirtyi varapuheenjohtajaksi ja sihteerinä jatkaa Sirpa Lehtola.

17 vuotta Ruskolla asunut Kirsti Tuominen ehti toimia vuoden verran Ruskon eläkkeensaajissa, joihin hän liittyi tuoreeltaan eläkkeelle jäätyään.

Järjestäytymiskokous on nyt pidetty ja seuraavissa kokouksissa alamme ideoida vuotta eteenpäin toimintasuunnitelman mukaisesti. Viimevuotisista tempauksista isoimpia olivat vanhustenviikon tapahtuma Ruskotalolla sekä liikuntapäivä, johon osallistuin ystäväpalvelun kautta, Tuominen kertoo.

Ruskon vanhus- ja vammaisneuvosto on kunnan ja sen alueella toimivien eläkeläisyhdistysten, vammaisten sekä vanhustyötä tekevien yhteisöjen yhteistyöelin. Vuoden 2009 alusta Ruskon ja Vahdon neuvostot yhdistyivät kuntaliitoksen seurauksena.

Yhdistystoiminnaltaan Rusko on hyvin aktiivinen kunta. Täällä on paljon aktiivisia kuntalaisia, jotka ovat pitäneet pinnalla vanhuksiin ja vammaisiin liittyviä asioita. Tiivistetysti vanhus- ja vammaisneuvosto on alueella toimivien eläkeläisyhdistysten, vammaisten sekä vanhustyötä tekevien tahojen vaikutus- ja yhteistyöelin, Tuominen sanoo.

Vanhusneuvosto on ollut vuodesta 2013 kunnille pakollinen vanhuspalvelulain edellyttämä toimielin, joka toimii neuvoa antavana elimenä vanhusten asemaa koskevissa asioissa.

Neuvosto myös edistää ikääntyvien ja vammaisten huomioon ottamista eri hallintoalojen toiminnassa ja päätöksenteossa: kuten asumisessa, sosiaali- ja terveyspalveluissa, liikunta-, kulttuuri- ja harrastustoiminnassa sekä muissa kunnallisissa palveluissa. Lakisääteisyyden ansiosta neuvosto on onnistunut vahvistamaan asemaansa kunnassa, Tuominen toteaa.

Huolehdimme kunnassa siitä, että vanhus- ja vammaispalveluissa noudatetaan ministeriön laatusuosituksia. Maanantaina 15. tammikuuta pidetyssä Ruskon kunnan strategiaseminaarissa otimme jälleen esiin esimerkiksi ikääntyneisiin liittyviä asioita kuten senioriasumisen edellytykset sekä taksin kutsupalvelutoiminnan. Ideat saivat aikaiseksi hyvää keskustelua, joten lähdemme tekemään töitä näiden palvelujen eteen, lisää Tuominen.

Vanhus- ja vammaisneuvoston monimuotoisessa toiminnassa vapaaehtoiset muun muassa pitävät internetin käytössä ohjeistavaa nettipistettä Vahdon seurakunnan kokoustilassa torstaisin kello 10–12 ja Ruskon pääkirjastossa perjantaisin kello 10–11.

Katariina Mäkinen-Önsoy