Kaarinassa panostetaan nyt lähiliikuntapaikkoihin

Kaarinaan rakentuu seuraavien parin vuoden aikana neljä uutta lähiliikuntapaikkaa. Kuva otettu Raision keskustasta ikäihmisille suunnatulta lähiliikuntapaikalta.

KAARINA. Parin seuraavan vuoden aikana Kaarinaan on nousemassa neljä uutta lähiliikuntapaikkaa. Tavoitteena on edistää kaupunkilaisten hyvinvointia ennakoivasti lähiliikunnan roolia korostamalla.

Tänä vuonna liikuntapaikkojen rakentaminen alkaa Empossa ja Kuusiston koulun läheisyydessä. Ensi vuonna käynnistämme työt Kesämäessä sekä Auranlaakson koululla, kertoo kaupungin viheraluepäällikkö Ossi Vesalainen.

Lähiliikuntapaikoilla pyritään huomioimaan kaikenikäiset käyttäjät.

Se tarkoittaa käytännössä leikkivälineitä lapsille ja ulkoliikuntakalusteita kaiken ikäisille sekä erilaisia pelikenttiä. Empon kohdalla olemme juuri aloittaneet suunnittelun ja muut paikat seuraavat perässä, sanoo Vesalainen.

Hankkeisiin haetaan valtionavustusta Aluehallintovirastolta, joka tukee ja ohjaa rakentamista veikkausvoittovaroista. Kaarinan kaupungintaloussuunnitelmassa 2018–2020 on näille lähiliikuntapaikoille korvamerkitty yhteensä 700 000 euroa.

Liikuntapaikat on nostettu Kaarinan lähivuosien strategiassa esille useammassa kohdassa. Sivistyspalveluissa liikunta halutaan sitoa yhä kiinteämmäksi osaksi koulujen ja päiväkotien arkea. Lähiliikuntapaikkoja ja toimintayksiköiden pihoja kehittämällä saadaan lisättyä lasten ja perheiden liikkumista myös vapaa-aikana.

Lähiliikuntapaikkojen tunnettavuutta aiotaan lisä erilaisten tempausten avulla. Lisäksi Kaarina on isäntänä itäisten kuntien reitistöhankkeessa, jossa pyritään kehittämään matalan kynnyksen pyöräily-, melonta- ja patikointireittejä Kaarinan, Liedon, Paimion ja Sauvon alueella.

Tänä vuonna aiomme tehdä vähintään viisi tempausta puisto- ja liikuntapaikkojen tunnettavuuden lisäämiseksi. Se voisi tarkoittaa esimerkiksi kelien salliessa luistelu- tai hiihtotapahtumia, suunnistusta tai puistojumppaa, ideoi Ossi Vesalainen.

Kai Saarto