KaaPon juhlavuosi käynnistyy jännittävissä tunnelmissa

KaaPon toiminnanjohtaja Kim Ekroos lähtee puheenjohtaja Olli Tuomisen kanssa edustamaan 60-vuotiasta seuraa Suomen Urheilugaalaan, jossa KaaPo on ehdolla vuoden urheiluseuraksi.

KAARINA. Kaarinan Pojat (KaaPo) täyttää tänä vuonna 60 vuotta. Juhlavuosi käynnistyy jännittävissä tunnelmissa, sillä KaaPo on Suomen Urheilugaalassa ehdolla vuoden urheiluseuraksi. 18. tammikuuta järjestettävässä gaalassa KaaPoa edustavat puheenjohtaja Olli Tuominen ja toiminnanjohtaja Kim Ekroos. Lisäksi seuralla on 50 katsomolippua.

Olemme kutsuneet kaikki kaapolaiset mukaan. 50 ensimmäistä mahtuu joukkoon. Kaarinan kaupunki tarjoaa kuljetuksen. Jos voitto tulee, niin se olisi ensimmäinen näin arvokas kunnianosoitus, mutta jo pelkkä ehdokkuus on todella merkittävä juttu, sanoo Ekroos.

Pian gaalan jälkeen selviää Suomen Palloliiton uusi puheenjohtaja. Yhtenä ehdokkaana on KaaPon kasvatti Ville Niinistö.

Valintaa seurataan suurella mielenkiinnolla täällä kuten toki kaikkialla muuallakin. Tässä on myös taustalla Seurojen Palloliitto -kehitysohjelma, joka on suurin kehitysaskel suomalaiselle jalkapallolle sataan vuoteen. Oli uusi puheenjohtaja sitten kuka tahansa, hankkeen tulee olla hänelle tärkeä, kommentoi Ekroos.

Merkkivuotta juhlitaan heti helmikuussa, mutta silloisen tapahtuman sisältö on vielä salaisuus. Elokuussa järjestetään juhlaturnaus ja juhlaottelu, syksyllä taas kunnon 60-vuotisjuhlat. Seura on perustettu 1.10.1958, mutta juhlan päivämäärä lyödään lukkoon vasta, kun edustusjoukkueen UEFA Regions´ Cupin pelien aikataulut on saatu selville.

Juhlassa julkistetaan myös KaaPon historiikki, jonka kirjoittaa Veijo Heikkilä. Hän on juuri sopiva henkilö tekemään historiikkia, sillä hän on pikkupoikana ollut mukana KaaPon perustamiskokouksessa ja nähnyt kaikki seuran eri vaiheet pelaajana ja muissa rooleissa, Ekroos kertoo.

Isompien tapahtumien lisäksi juhlavuosi tulee värittämään KaaPon toimintaa koko vuoden ajan monin eri tavoin.

Janica Vilen