Coura Asunnot alkaa rakentaa keväällä rivitaloja Raision Ihalaan

Ihalan uusien rivitalojen ilmettä hallitsevat 50-neliöiset terassit, joiden alla on jokaisella asunnolla kaksi omaa autopaikkaa.

Moni Ihalasta asunnon varannut on odottanut rivitaloa Raisiosta jo pitkään. Nyt niitä on tulossa ja aikas kivalle paikalle – kera aurinkoterassien.

RAISIO. Raision Ihalaan aletaan keväällä rakentaa rivitaloja. Valmista pitäisi olla kesällä 2019. 17 asunnon kokonaisuus As Oy Katanummenpuisto näyttää havainnekuvissa enemmän Aurinkorannikon kuin Raision kohteelta, sillä talojen ulkoasua hallitsevat etelän puolelle rakennettavat jopa 50-neliöiset terassit – tai oikeastaan parvekkeet, sillä terassit tulevat toiseen kerrokseen yhdistetyn keittiön ja olohuoneen jatkeeksi. Lasitusta parvekkeisiin ei ole tulossa, mutta sähkökäyttöisten markiisien avulla kokonaisuuden suunnitellut Aki Ojanen uskoo ihmisten viihtyvän.

– Moni rivitaloasuja on kyllästynyt hoitamaan sitä pientä pihaa, joka rivitaloasuntoihin usein kuuluu. Terassit taas nostavat jatkuvasti suosiotaan. Lisäksi terassin alle tulee jokaiselle asunnolle kaksi omaa autopaikkaa. Nykyään ihmiset haluavat autonsa parkkiin oman oven eteen, sanoo Ojanen.

Terassit pinnoitetaan ruotsalaisen OrganoWoodin puunsuojalla, joka on Ojasen mukaan kestävä ja helppohoitoinen, eikä siitä tule tikkuja jalkoihin. OrganoWood-prosessissa puu modifioidaan sitouttamalla mineraaleja kovassa paineessa puukuituhin. Sienten ja mikro-organismien tappamisen sijaan mineraalit muodostavat fyysisen esteen lahottajasienten etenemiselle ja samalla puu saa valmistajan mukaan tehokkaan palosuojan. Prosessin aikana puun pinta kovenee ja se muuttuu heikosti nesteitä imeväksi.

Toinen valttikortti asunnoissa on Ojasen mukaan sijainti. Kohde rakennetaan RS-kohteena asunto-osakeyhtiön omalle tontille.

– Tämä tontti ostettiin jo vuonna 2014. Tässä on koulu tien toisella puolella, päiväkoti 200 metrin päässä, Raision koulukeskus kilometrin päässä ja keskustakin lähellä. Eikä Turunkaan keskusta ole kaukana. Sijainti on ihan ykkönen lapsiperheitä ajatellen, Ojanen kehuu.

Luonnonläheisen puistoalueen kupeessa on myös hyvät ulkoilumahdollisuudet.

Kohteeseen on tulossa sekä kolmioita että neliöitä sekä yksi viisi huonetta ja keittiö, joka on jo varattu. Pienimmät asunnot ovat 71-neliöisiä ja suurimmat 109,5-neliöisiä. Yhtiöön tulee myös yhden tason asuntoja, jolloin parveke on korvattu patiolla. Velattomat hinnat lähtevät 224 000 eurosta, mutta myyntihinnat 98 500 eurosta.

– Olemme tietoisesti halunneet pitää hinnat alle 300 000 eurossa, sillä monelle perheelle se on pankin asettama katto lainamäärässä, kertoo Ojanen.

Kohteen rakentaa Coura Oy. Rakennuttaja on Coura Asunnot Oy. Suunnittelu on pääosin Ojasen käsialaa.

– Halusin keittiöstä ja olohuoneesta yhtenäisen avaran tilan, ja muutenkin suunnittelussa mennään nykytrendien mukaan. Toteutukseen ostajat pääsevät vielä vaikuttamaan. Esimerkiksi pintamateriaaleihin, kodinkoneisiin ja väliseinien paikkoihin on vielä helppo vaikuttaa, Ojanen lupaa.

Janica Vilen